Känner mig lite duktig

Jag lyckades, som planerat, komma upp tidigt idag. 07:20 kom jag upp och det kändes skönt att komma igång med pluggandet, hade bara känt mig mer stressad om jag hade tagit en sovmorgon. Tog en liten paus och gick bort till förskolan för att lämna min lönelapp för augusti, tyvärr så kom jag dit när de åt lunch så kunde inte hälsa på barnen och personalen.

På tal om förskolan så känns det konstigt att jag inte ska ha mer praktik där nu, jobba får jag förhoppningsvis göra men praktiken blir på en annan förskolan. Det är samma rektor, och jag känner till lokalerna eftersom det är där vi var förra sommaren när jag jobbade och även denna sommaren, och så har jag träffat några av barnen som jag kommer träffa på i höst. Men jag kommer sakna (vad som nu blir) min förra praktikplats, kommer sakna barnen och personalen. Får gå och hälsa på någon gång, har tänkt att jag ska göra det när de kommer till den nybyggda förskolan. Vill ju se hur det blev. Men som sagt, förhoppningsvis så kommer jag hinna jobba lite om de ringer och behöver hjälp i höst. Och det kommer nog bli bra på den nya platsen också. Har till och med jobbat med min nya handledare en dag, i vintras. Och då verkade hon jättetrevlig och jag har bara hört bra saker om henne. Så det blir nog bra detta!

Måste fortsätta läsa en stund till, måste hinna med så mycket som möjligt innan jag går och lägger mig. Imorgon blir det att gå upp tidigt igen.

Själv hemma

Ligger i sängen och försöker välja vilken serie jag ska kolla på. Är tyvärr själv för Robin var tvungen att åka och jobba förut. Det hade blivit någon stor nedrivning, och sånt brukar ta flera timmar att fixa så han blir troligtvis borta hela natten. Får se om han kommer hem innan jag går upp. Ska försöka komma upp tidigt, inte för att jag ska till skolan men jag behöver plugga. Så vill komma upp tidigt och komma igång. Så hoppas att jag kan somna snart.


Mer tid tack

Det blev allt annat än en lugn start. Har redan en miljon saker jag behöver göra, och hur mycket som helst att läsa. Börjar fundera på hur jag ska få tiden att räcka till den här terminen.


Nummer två

Idag var det dags för kursintroduktion nummer två; Pedagogiska Processer. Kursen verkar intressant men det kommer vara så otroligt mycket att göra den här hösten, man märker på hela klassen att alla är mer stressade än vanligt. Ett examensarbete skriver man ju inte varje dag direkt. Det kommer bli en jobbig höst, men det är bara att bita ihop. Jag ger inte upp nu.
 
Kursintroduktionen började inte förrän 14:15 så Linnéa och jag åt lunch med två tjejer från klassen innan vi började. Vi kollade lite affärer också och jag hittade en massa som jag ville köpa, men får vänta till efter Ullared ifall jag hittar mycket där.
 
Vi har precis gjort lite nytta och betalat in alla räkningar, inte det roligaste som finns direkt. Svenska Hollywoodfruar börjar snart, ska se om Robin kan tänka sig att kolla på det.
 
 

Bara slutspurten

Sitter i soffan och kollar på tv medans jag dricker mitt kaffe. Ska göra mig iordning om en liten stund och sen åka och handla och fixa lite. Ska hämta upp Linnéa vid 12:00 och då ska vi åka till skolan för terminens första kursintroduktion, Examensarbete i lärarutbildningen. Det känns lite läskigt att jag börjar min examenstermin idag, inte långt kvar nu. Kursintroduktion håller på 13:15-16:00, och när jag kommer hem så ska vi eventuellt åka bort til färghandeln och kolla på kakel till köket och kolla om de har tid att sätta dit det åt oss. Vi vågar inte kakla själva, det är ju inte så roligt om det blir snett och fel.
 

Då var det fredag igen då

Jag tycker att det känns som att det är måndag och fredag hela tiden, vart tar de andra dagarna vägen? Men det är skönt med helg, och idag var det sista riktigt lediga dagen innan skolan drar igång (förutom imorgon och söndag då). Och fredagar är en av mina favoritdagar, och den främsta anledningen till det är för att Robin slutar 14:30 istället för 15:30 varje fredag.

Idag har jag varit duktig och tittat lite i böckerna som vi har lånat till examensarbetet, har försökt hitta lite användbart. I eftermiddag har vi inget speciellt bestämt, så får se vad vi hittar på.

Underbara människor

Det blev tre mysiga dagar i Norrköping. Träffade tjejerna och var med familjen. Och i måndags var det kalas för Andreas som fyllde 15 år, han börjar bli stor nu och nästa år börjar han gymnasiet. Det är läskigt hur fort tiden går. Marie, Tim, Emil och Theodor sov över hos mamma och pappa i måndags så fick umgås en massa med kusinerna och moster också. Så som sagt, tre mysiga och underbara dagar.

Robin hämtade mig på stationen igår och då åkte vi bara hem med Pucko innan vi fortsatte mot Karlstad. Robin skulle hämta en förstärkare som han hade köpt. När vi kom tillbaka till Töreboda så köpte vi med oss mat och myste framför tv.n.

Var på städ-humör när jag vaknade idag så har storstädat lägenheten. Nu ska jag skriva ut papper inför kursstarterna nästa vecka medans jag väntar på att Robin ska komma hem.

Köksbord

Idag blev det en spontan tur till Örebro. Vi hittade exakt ett sånt köksbord som vi har letat efter på Blocket, och det var praktiskt taget oanvänt. Vi har letat länge efter ett bord men aldrig hittat ett som vi har velat ha. Åkte till Mariestad vid 13-tiden för att hämta Robins pappas bil eftersom våran inte har dragkrok, tillbaka till Töreboda för att hämta släpkärra på Robins jobb och sen vidare mot Örebro. Var hemma igen vid 18:00, och sedan dess har vi ätit och kollat på en massa serier. Det blev en väldigt bra söndag det här! Och jag älskar vårat nya bord, det blev jättebra med det. Passar perfekt i vårat kök!


Fint men sorgligt

Det var en väldigt fin begravning igår, men det var samtidigt jobbigt och sorgligt såklart. Att det var en utmattande dag märktes när vi la oss, jag somnade direkt. Jag hade tänkt gå upp när Robin åkte till jobbet men det gick verkligen inte så sov en timma till. Mår fortfarande inte bra så är seg. Men nu ska jag göra mig redo att gå, om en liten stund ska jag gå en promenad med Julia och Signe. Sen blir det nog bara att ta det lugnt fram till Robin kommer hem, då ska vi till Mariestad och fixa lite saker. Ikväll blir det nog en mysig hemmakväll.
 
 

Tidig morgon imorgon

Idag har jag inte gjort mycket alls utan mest tagit det lugnt. Har inte mått helt hundra så har inte orkat göra så mycket heller. Är förkyld, trött och har ont i halsen, men jag tror att det är för att en till visdomstand är påväg för det gör ont i munnen. Jag reagerade på samma sätt när förra visdomstanden skulle upp förra månaden, och det gör lika förbannat ont nu!
 
Vi åkte aldrig och handlade igår utan tog det idag när Robin slutade istället. Tog handlingen i Mariestad och passade på att kolla på lite annat när vi var där. När vi kom hem så tog jag fram det jag ska ha på mig imorgon så jag slipper stressa med det på morgonen. Robins mormors begravning är imorgon. Jag har verkligen haft problem med vad jag ska ha på mig, men bestämde mig tillslut (efter hjälp och rådgivning från mamma) för att ha min svarta klänning.
 
Just nu sitter vi och kollar på sjunde säsongen av House, men vi ska gå och lägga oss snart eftersom vi ska upp tidigt. Och imorgon får vi absolut inte försova oss. Vi åker från Lyrestad till Uppsala vid 09:00-tiden. Men vi ska åka till Lyrestad redan vid 07:40 för att äta frukost där.
 

Lill-kusinen

Jag längtar till tisdag, då ska jag vara med den här lilla godingen på förskolan.


Tiden går för fort nu

Får hoppas att den här dagen inte går lika fort som gårdagen gjorde. Vet inte varför tiden gick så fort som den gjorde, jag gjorde inte särskilt mycket. På förmiddagen så blev det en promenad med Julia och lilla Signe, jag kollade upp lite saker inför kursstarterna och på kvällen så åkte vi till Lyrestad och tvättade bilen. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, tror vi skulle åka och handla när Robin slutar. Bara inte den här dagen tar slut lika snabbt, vill inte att tiden ska gå snabbt nu. Det räcker med att sommaren har gått alldeles för fort och snart är slut.
 
 
Satt och tänkte på allt jag vill köpa i Ullared förut, jag är rädd att det kommer bli dyrt...
 
 
 

Ullared inbokat

Idag tog vi en lång sovmorgon, lite längre än jag hade tänkt men det var skönt att sova ut. Förhoppningsvis så kan jag somna hyffsat tidigt ikväll, men är ledig imorgon så det är inte katastrof om jag inte kan somna eftersom jag kan sova ut imorgon. Men vill ju inte vända på dygnet.
 
Vi har inte gjort allt för mycket idag, mest tagit det lugnt. Simon och Sofia kom förbi och kollade på handboll-finalen. Då bestämde vi att vi ska åka till Ullared den 1 september. Så får hoppas att det inte dyker upp något som gör att vi inte kan åka, och att CSN inte krånglar. Simon och Sofia pluggar också, och CSN-pengarna ska ha kommit då så får hoppas att de gör det. Det är det det hänger på, kan ju inte handla annars och det är ju inte så roligt att åka dit utan att kunna handla. Och jag har lite saker jag skulle behöva köpa, bland annat ett par termobyxor.
 
Just nu sitter jag och letar födelsedagspresent till Andreas. Robin spelar tv-spel med Anton, när de är klara med det så ska vi kolla på House säsong 7. Robin köpte den boxen när han var i Mariestad igår, och jag som älskar House blev väldigt glad då. Har ju alla tidigare boxar också. När Robin och jag blev tillsammans så tyckte han inte alls om den serien, men nu är han lika galen i den som jag. Det tycker jag är väldigt bra!
 

Mandy's

Den alldeles för goda maten som jag åt igår! Deras garlic-dipp är världens godaste.


Jag älskar mat

Det blev en jättemysig dag med mamma, pappa, Chrille och Andreas igår. När de kom fram så hade inte Mandy's öppnat så vi gick till torget och kollade lite eftersom det var torg-dag. Fick med mig fina blommor till sovrummet och köket hem. Sen när Mandy's öppnade så gick vi dit och åt god mat, sen blev det en promenad runt kanalen och glass. Innan de åkte hem så var vi hemma hos oss en stund. Jag är så glad att de kom hit ♥
 
Idag har jag inte gjort så mycket, gick upp när Robin åkte till jobbet. Robin överraskade mig när han hade lunch idag. Han ringde och sa att jag skulle göra mig redo att åka, sen hämtade han upp mig och så bjöd han mig på lunch. Tack älskling!
 
 
Nu ska vi åka till Mariestad för grillning hos Robins pappa.
 

Besök påväg

Jag blir galen på min rygg!! Jobbade i måndags, i tisdags och igår och efter bara de få dagarna så säger ryggen ifrån. Förstår inte varför jag får ont så fort. Håller inte på och lyfter barnen särskilt mycket och försöker böja mig på ett bra sätt när jag plockar upp saker från golvet och städar iordning, och jag sätter mig på knä inte huk om jag exempelvis ska hjälpa barnen att knyta skorna eller något sånt. Men ändå får jag såhär, gillar det inte!
 
Men nu till något roligare, mamma, pappa och bröderna är påväg hit. De borde vara här snart, och vi ska gå bort till Mandy's Diner och äta där och bara umgås hela dagen. Det ska bli mysigt.
 
 

Klart

Älskar fondväggen i vårat kök!


Älskade familj

Åkte till mamma och pappa tidigt i fredags och stannade till igår. Hade längtat extra mycket efter alla så det var underbart att träffa dem. Min famillj är världens bästa på alla sätt och vis ♥ Och i lördags hände något som gjorde mig väldigt, väldigt glad. Vi var hos Marie och Johan på kvällen och Theodor sa mitt namn för första gången, så nu säger min lilla goding "ia".
 
Tjejer, det var ganska så fullt upp hela helgen, men nästa gång jag kommer så lovar jag att vi ska ses. Andreas fyller 15 nu den 20 augusti så då ska jag åka till Norrköping igen, och det är ju bara två veckor dit.  
 
 
Ska snart ta och gå till förskolan, idag blir det jobb mellan 07:30 och 16:00. Hoppas dagen går fort för i eftermiddag blir det bebismys, vi ska träffa Joni, Julia och lilla Signe. Träffade dem ute på gatan igårkväll när vi kom hem när vi hade varit och handlat mat, och hon var ju så söt så det var svårt att sluta titta på henne.
 

RSS 2.0