Då var det dags

Då var det slutjobbat på väldigt länge för min del. Det kändes väldigt konstigt att gå hem idag och veta att det är långt kvar tills jag ska tillbaka. Jag skulle inte bli förvånad om jag ställer klockan på söndag kväll av ren vana. Det är lite vemodigt nu. Det ska bli skönt att bara få vara hemma och vila, kroppen behöver det. Men samtidigt så älskar jag mitt jobb, min arbetsplats och jag har så fina jobbarkompisar. De kommer jag sakna! Men jag kommer hälsa på, och på tisdag ska jag vara med på förmiddagen på planeringsdagen för då är det utvärdering av året. 

Det har varit en lugn eftermiddag och kväll, vi har inte gjort särskilt mycket. Robin har jour men han har inte blivit utringd, hoppas han inte blir det på hela helgen. 

Igår blev det ett besök hos Camilla och Dalle igen, jag var tvungen att gosa lite med Melker. 





Vecka 32

Ännu en ny vecka. Just nu känns det som en evighet kvar tills bebis kommer, men det är som barnmorskan sa igår; om bara någon vecka kan han eller hon komma. Overklig tanke! Jag passade på att avreagera mig lite hos henne igår, för de senaste dagarna har inte varit roliga. Jag har så ont i fogarna nu, jag får ont i benen bara av att gå en liten bit. Ryggen har tappat all styrka så att bara ta sig upp från soffan är ett projekt. Det fortsätter trycka på revbenen så att det gör riktigt ont. Jag är trött hela tiden eftersom jag har svårt att sova på nätterna. Sammandragningarna vill inte försvinna och nu har förvärkarna börjat komma också. Så nu är jag gråtfärdig hela tiden, jag känner mig inte ett dugg rolig. Igårkväll så vaknade jag kort efter att jag äntligen hade somnat för att jag var tvungen att gå på toa. Robin var fortfarande vaken och han frågade om det gjorde ont och jag ville bara börja gråta. Men förhoppningsvis känns det bättre snart, att det bara är för en kort period.

Men nu vill jag inte gnälla mer! 

Jag är så himla nyfiken på vem det är som gömmer sig därinne. Vi var inne på Babyproffsen i tisdags och skulle kolla om vi kunde tidigarelägga leveransen på vagnen och bilstolen, men då hade den redan kommit till deras lager. Jag trodde man fick ett meddelande då. Vi ska nog hämta den vecka 26 eller 27, då är det ungefär en månad innan bf-datum. Men jag hade gärna tagit med den hem direkt. Men vi vill inte slösa på garantitiden i onödan. Förutom det och att vi ska hämta skötbordet hos Sandra och Stoffe så har vi allt inhandlat. Så skönt! 






Älskade lilla du

Igår kom äntligen Camillas och Dalles lilla pojke, en liten Melker ❤️ Jag åkte dit på kvällen (Robin är sjuk och vågade inte åka dit med risk att smitta honom), och han var helt underbar! Det blev väldigt bra tajming med min 100 % sjukskrivning, det ska bli en massa Melker-mys ❤️ 

Idag efter jobbet så blev det ett besök hos barnmorskan, och allt såg jättebra ut även denna gången. Det är inte många besök kvar nu. Men just nu känns det som en evighet kvar tills bebisen är beräknad.

Hjärtljudet: 135 slag/minut
SF-måttet: 29 cm


Ibland får man gnälla lite extra

Idag är det ingen bra dag. Morgonen började med (vad jag tror var) förvärkar, fogarna och ryggen gör extra ont idag, jag har halsbränna och huvudvärk, och jag är förkyld och trött. Bebis bökar runt och trycker extra mycket på revbenen idag, och så fort jag har suttit ner mer än några minuter så har det gjort så ont i revbenen på höger sida bak i ryggen att jag har mått illa. Det enda som hjälper är att jag ställer mig upp. Hur trångt är det för bebis därinne egentligen! Så som ni förstår så har det inte varit en bra dag. Att det var APT idag var ju mindre roligt då. Jag fick stå upp mestadels av tiden. 

Nu vill jag bara gå och lägga mig och titta på någon serie, och hoppas att allt känns bättre imorgon. Imorgon får jag sovmorgon eftersom jag inte börjar förrän 09:30. Jag skulle ha varit hos MVC-läkaren 09:00 men han ringde idag och sa att han hade fått något akut så han fick ställa in min tid. Vi skulle kolla hur jag mådde nu efter att ha jobbat 75 % i maj och så skulle han fixa läkarintyget för sista tiden, och det gick att ta över telefonen. Så nu har han skickat in läkarintyg till försäkringskassan för en sjukskrivning på 100 % fram till 31/7. 

Sista helgen

Igår gick det i ett från det att jag slutade. När jag kom hem så grejade jag lite inne medans Robin fixade lite som han behövde göra. Sen gick vi ut och strödde ut ett gödsel (till min glädje var det inte sånt som luktade utan några vita korn) på gräsmattan. Nu ska mossan bort! Efter att vi hade fixat det och stått och pratat med en pratglad granne en bra stund så kom vi äntligen iväg till Skövde. Som vanligt så kom jag hem med saker till bebisen. Jag kan inte sluta handla! Det är verkligen tur att vi inte vet om det är en pojke eller flicka, då hade jag haft ännu mer att handla. Äntligen en fördel med att inte veta. När vi hade fixat allt vi skulle göra och äntligen kom hem så slängde vi oss i soffan och tittade på en film. 

Ett par hängselbyxor, två pyjamaser, två bodys, en solhatt och ett par (underbara) byxor fick det bli den här gången. 



Idag tog jag en tur in till Mariestad. Jag skulle titta efter en overall på Kappahl som jag vill köpa, men den fanns inte i rätt storlek. Väldigt irriterande eftersom det stod på hemsidan att den skulle finnas i den storleken. Då åkte jag in lite i onödan. Istället fick en jättesöt jacka från Lindex följa med hem. Sen passade jag på att handla när jag ändå var ute och åkte. Annars har vi bara latat oss hela dagen och legat och kollat på Lyxfällan. Ingen av oss kände för att göra något och Robin ska jobba inatt, så vi tog en slappardag. 



Idag insåg jag att det här är sista helgen för mig som jag kan känna mig ledig. Nästa helg blir ju inte på samma sätt eftersom jag inte ska jobba på måndagen. 

Vecka 31

Nu är vi nere på ensiffrigt igen, herregud! Om 9 veckor är våran bebis beräknad att komma. 

Jag trodde aldrig att jag kunde bli såhär osmidig. Det är nog tur att det bara är en arbetsvecka kvar nu, för nu är det gränsfall att jag klarar av att jobba. Fogarna och ryggen gör ondare än någonsin och mina revben har nog flyttats en bit. Speciellt på högersidan så kan det göra sådär ont så att jag tycker att det är jobbigt att andas. Jag har riktigt svårt att hitta en skön sittställning, hur jag än gör så kommer bebisen i kläm. Men en på jobbet sa att jag har en kort överkropp och då blir det att bebisen hamnar högre upp, det kanske stämmer? Jag får inte samma sömn längre eftersom att jag har svårt att hitta ett skönt sätt att sova på. Det bästa skulle vara att sitta upp känns det som. 

Men även om det är mycket som är jobbigt så skulle jag göra det flera gånger om, det är värt det för det ger oss ju våran bebis. Vi gör allt för dig ❤️ 





Det där med musik passar verkligen in på vilden i magen. Så fort Robin börjar spela på gitarren så har h*n disco. Det är så mysigt. Det ska bli roligt att se hur reaktionen på gitarren blir när h*n kommer ut. 


Eftermiddag

Idag jobbar jag bara eftermiddag, 13:15-17:15. Och det enda jag har gjort sedan jag vaknade är att jag har kört en maskin tvätt. Annars har jag bara legat i sängen och tittat på Lyxfällan. Jag vet inte om det är att jag är ovan men jag har lite svårt för det här med att jag kan bara ligga i sängen och inte göra någonting om jag känner för det. Och om jag tycker att det är jobbigt nu när jag är sjukskriven 25%, hur ska det går när jag är sjukskriven 100%?!? Jag kommer vara så rastlös! 


Det blev en dag i sängen

Det blev en lyckad och bra dag på Ullared igår, och jag fick med mig fina saker till hela familjen. Men efter nästan ingen sömn natten till igår, en väckarklocka som ringde väldigt tidigt igår och en heldag på Gekås resulterade i en extremt trött Sophia. Jag hann knappt lägga mig innan jag somnade igårkväll. Så idag tog jag en lång sovmorgon till strax efter 10:30, vet inte när jag sov så länge sist. Jag har inte haft ork eller lust att göra något idag så vi har legat i sängen och tittat på Lyxfällan hela dagen. Precis vad jag kände för! Det har varit tråkigt väder hela dagen också så vi behövde inte ha dåligt samvete över det heller. 

Robin åkte precis iväg för att jobba och jag ska titta på tv en stund till. Efter en sån här lång ledighet så känns det sådär att klockan kommer ringa tidigt imorgonbitti. Men jag jobbar ju inte så länge till så jag ska egentligen inte klaga. 


Långhelg igen

Det var riktigt skönt att ta helg redan i onsdags. På kvällen var Evelina här och vi tog en tur in till Mariestad på kvällen och handlade på Hemmakväll. Igår kom Camilla, Dalle, Freia och Tindra och hämtade upp mig på förmiddagen för att titta på Viken runt. Innan vi åkte hem så blev det en lunch på Hembageriet. På eftermiddag så fick vi besök av Camilla, Dalle, Freia, Sandra, Micke, Tindra, Reino och Åsa och det blev grillat till middag. 

Kusinträff ❤️


Just nu ligger jag i soffan och tar det lugnt. Jag kom hem från Örebro för en timma sedan ungefär. Det blev ett besök på Ikea med Sandra, Camilla, Freia och Helena. Jag köpte lite nödvändigheter till Grodan, och h*n fick en säng av sin farmor. Tack igen! 

Ikväll ska vi eventuellt träffa Evelina och Robin en sväng, annars blir det lugnt. Imorgon ringer klockan tidigt, och jag vill inte vara jättetrött på Ullared så jag ska försöka somna ganska tidigt ikväll. 

Vecka 30

Tänk att tre fjärdedelar redan är avklarade, helt galet! Jag hoppas att vi inte kommer behöva tvinga ut dig, du får gärna komma ut frivilligt sen när det är dags. 

Jag känner mig tung och osmidig. Suckar och stångkar bara av att vända mig i sängen och när jag ska ta mig upp ur soffan. Men det är ju inte så konstigt med tanke på vad kroppen går igenom just nu. Jag är väldigt imponerad av min kropp och hur mycket den klarar av. Den ändras på sätt som jag knappt trodde var möjligt. Bara det att mjölkproduktionen har kommit igång är ganska otroligt, kroppen förbereder sig verkligen för fullt nu. 

Jag tänker mycket på hur stor bebisen kommer vara när h*n kommer. Både jag och Robin var ganska små när vi kom. Jag var bara 47 centimeter lång och vägde strax över 3000 g, och Robin var nästan exakt lika stor. Och det genetiska spelar ju in till en viss del. 







Jag längtar så mycket efter dig så jag vet inte vart jag ska ta vägen! 

Vilde

Idag vet jag inte vart våran buse har fått all energi ifrån. Det har varit ganska jobbigt med magen idag, dels med sammandragningar och med en vild bebis som har haft både gymnastik och stretchövningar. Magen har töjts till bristningsgränsen har det känts som. Jag har varit allt annat än smidig idag, och jag var helt slut i kroppen efter två timmar på jobbet. Bara den lilla promenaden till jobbet var jobbig idag. 

Just nu sitter jag i soffan och tittar på tv och försöker slappna av. Men idag spelar det ingen roll hur lugnt jag tar det, det spänner på ändå. Den senaste timman har h*n bara velat ligga på vänster sida också. Det är jättemysigt att kunna sitta och känna vart ryggen, rumpan och allt är men idag är det jobbigt också. 
Precis när jag skulle ta kortet så flyttade h*n sig. Bara sekunden innan så såg man hur h*n låg på vänster sida och sträckte på sig. 

Moln

Idag kom äntligen babynestet. Det är så fint och jag är så nöjd! Och jag älskar mönstret. 



12:30-16:45

Idag har jag en halvdag på jobbet. Jag vaknade vid 08:00 och då blev det kaffe och tv-tittande i sängen. Jag hade kunnat sova längre med jag kände mig utvilad så så kändes det bara onödigt att försöka somna om. Jag har verkligen inte gjort någonting nu på morgonen/förmiddagen, bara tagit det lugnt. Så skönt! 


Besök hos barnmorskan

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Jag vet att jag har sagt det innan men jag måste säga det igen; vi har verkligen världens bästa barnmorska! Vi har haft en sån tur med henne. Vi skulle inte göra så mycket idag så det gick fort, men det gick väldigt bra. Blodtrycket ligger fortfarande bra och ingen äggvita i urinen. När hon skulle mäta magen och tryckte och kände så sa hon precis som sist "det är en riktig liten idrottare därinne". Och jag är ju så hormonell och känslig nu så det är nästan pinsamt! När hon skulle lyssna på hjärtat och jag drog upp linnet så sa hon "titta vilken fin mage du har fått". Bara den kommentaren gjorde mig överlycklig och tårögd, men jag vet egentligen inte varför. Hallå gravidhormoner...

Hjärtljudet: 135 slag/minut
SF-måttet: 27 cm (ligger fint på sin kurva) 


Idag har jag tänkt på hur mycket jag kommer sakna magen sen (även fast inget kommer slå att ha bebisen utanför magen). Jag kommer sakna att klappa den och känna sparkarna, jag kommer sakna att känna mig sådär fin som jag har gjort nu under graviditeten. Tidigt imorse när Robin kom hem från jobbet så vaknade jag till, och utan att tänka på det så började jag klappa på magen. Och direkt så började h*n att sparka. 

Jag pratade även med moster och lillkusinen (som inte är så liten längre!) förut och då hade Theodor sagt att han ska köpa en traktor till bebisen och att h*n ska få ärva hans spindelmannen-dräkt. Han är så snäll våran lilla Theo. ❤️ Både Grodan/Slash och jag blev jätteglada! 


Fixa i trädgård-dag

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. När Robin vaknade så åt vi frukost, och sen gick vi direkt ut i trädgården och satte igång. Robin gjorde rent plattorna på framsidan med högtryckstvätten och jag rensade bort maskrosor. Vi har ett toppenverktyg som gör att till och med jag kan rensa. Jag behöver inte böja mig ner eller sitta på ett obekvämt sätt. Vad redskapet heter vet jag däremot inte. När vi var klara med det så satte vi oss i en varsin solstol och tog en välförtjänt paus. Sen blev det korvgrillning till (en sen) lunch och så satt vi i uterummet i någon timma och bara pratade. En mysig dag! 




Just nu sitter Robin i uterummet med en kompis och jag har bäddat ner mig i soffan och tittar på Bones. 


Sista gången

Varför kan jag inte sova länge längre?! Idag vaknade jag vid 08:00 och behövde gå på toa, sen kunde jag inte somna om. Då gick jag ner och satte på en maskin med tvätt, fixade kaffe och gick tillbaka till sängen och startade första säsongen av Bones. Robin sover och kommer nog göra ett tag till. Han jobbade natt i veckan och ska göra nästa vecka också så han behöver sova. Men jag har tråkigt. Jag får väl kolla över inköpslistan till Ullared och se om jag har glömt något. 

Igår var det sista gången på föräldrautbildningen. Vi pratade om första tiden hemma, amning och så var en BVC-sköterska där och berättade bland annat om hur besöken där går till i början och alla undersökningar som görs på bebisarna. När vi pratade om första tiden hemma så känns det så obeskrivligt overkligt att vi snart har våran bebis hos oss. 


Vecka 29

Vecka 29 ❤️ Nu har jag varit i tredje trimestern i en vecka (enligt 1177.se). Jag har insett att tiden kommer fortsätta gå snabbt, så jag får passa på att njuta så mycket jag bara kan nu. 

Det fortsätter märks att bebisen växer i en snabb takt nu, för det känns riktigt trångt emellanåt. Jag har svårt att hitta en skön ställning att sitta i för att det inte ska trycka på blåsan eller något annat organ. Illamåendet kan komma över mig på bara några sekunder. Han/hon ligger gärna på ena sidan av magen (varierar mellan höger och vänster) och då kan det göra riktigt ont. Jag får springa på toa stup i kvarten, och att jag är sugen på vatten hela tiden gör ju inte saken bättre. Jag har vant mig vid sammandragningarna nu, men den senaste veckan har jag börjat känna ett tryck nedåt om jag har varit igång för mycket. 






Robin sa en sån söt sak häromdagen: "Brynäs spelar sin första match för säsongen den 17 september, och då är vi inte två längre. Då är vi en till." 
-älskade grodan, om du bara visste hur mycket din pappa längtar efter dig ❤️

Hade hoppats på en sovmorgon

Idag börjar jag inte förrän 13:30 och jag hade tänkt mig en sovmorgon men icke då. Vaknade 08:30 med huvudvärk och en bebis som hade morgongymnastik i magen. Jag fick visserligen sova längre än vad jag brukar kunna göra men hade gärna sovit lite längre. Efter lite kaffe så har huvudvärken släppt, det är alltid skönt att slippa ta värktabletter. Nu ska jag fixa lite frukost och titta på tv. Sen vet jag inte vad jag ska fördriva tiden med tills jag behöver cykla till jobbet. 


Det gick för fort

Den här långhelgen tog slut alldeles för fort! Hann knappt njuta av att vi var lediga. Men det har varit en lugn helg som avslutades med en grillning hos Camilla och Dalle. 

Igår bokade vi även ett datum för Ullared. Den 16/5 åker jag, Sandra och Helena dit. Jag har påbörjat en lista på vad som ska handlas och det är mest saker till bebisen. Min och Robins lista var ovanligt kort. Men det är lite synd att man inte kan gå in och kolla exakta priser på vissa varor, så att man vet på ett ungefär vad allt kommer kosta. Jag är rädd att det kommer dra iväg i pris, men det är ju så kul att handla! Men jag tänkte att jag skriver en lista på vad som behövs och försöker att hålla mig till den. Hur det kommer gå är en annan fråga... 

Idag var första dagen på min 25 procentiga sjukskrivning. Jag har kortat ner dagarna (förutom de när jag är tidig) istället för att vara ledig en dag i veckan, för det hjälper ju inte mig. Idag skulle jag ha jobbat till 16, men slutade 13 istället och det kändes jättekonstigt. 

Valborg

Det blev en lugn men väldigt trevlig valborg med Evelina och Robin. Det blev grillat, och vi satt i uterummet och åt och det var skönt trots det tråkiga vädret. Visserligen hade vi lite infravärme på, men ändå. Vi kunde till och med sitta kvar ett tag efter att vi hade ätit. Jag är så glad över vårt uterum! 

Jag har precis bäddat ner mig i sängen, och gravid och trött som jag är så tycker jag att det ska bli väldigt skönt att få sova. Det känns att man har jobbat idag också. En lång men bra dag har det varit. 

RSS 2.0