Inte hänt mycket

Jag hade tänkt att jag skulle försöka gå upp när Robin åkte till jobbet, men det gick inte så bra. Somnade om och vaknade igen vid 08:30. Då gick jag upp och gick på löpbandet medans jag kollade på Jims värld och Real housewives of Beverly Hills. Efter det blev det en dusch och frukost, sen har jag bara latat mig i soffan, har mått konstigt hela dagen.
 
Har saknat Robin idag så nu vill jag att han ska komma hem, men han var tvungen att jobba över. Hoppas att han kommer hem snart. Jag tycker synd om honom som är ute och jobbar i skitvädret som var här nyss. Helt plötsligt så började regnet ösa ner och det haglade, men det slutade i princip lika fort som det började.
 
 

Förskollärare

Igår när vi gick ut efter frukosten så satt jag och tittade på några av de yngsta barnen som satt och lekte i sandlådan, och då började jag tänka på att nu är det inte långt kvar. Nu är det inte långt kvar tills jag är förskollärare! Om bara någon vecka så påbörjar jag min examenstermin, det känns helt galet. Efter tre och ett halvt tuffa, men roliga, år så är jag äntligen framme vid mitt mål; att bli förskollärare.  
 
Jag kan inte tänka mig något annat yrke, för mig finns det inget annat. Att jobba med barn är bland det bästa som finns. Man får lära ut så mycket och känna sig uppskattad och viktig, att man har en viktig roll. Att barnen säger något som visar det, eller bara kommer och sätter sig hos en när de är ledsna och behöver tröst eller bara sällskap från en vuxen betyder så mycket. Då glömmer man snabbt alla studieskulder och alla oändliga timmar framför datorn med alla uppsatser och examinationsuppgifter, eller alla böcker man har läst som just då har känts tråkiga. Jag har sagt att jag alltid ska kämpa för att de barnen som har det jobbigt hemma av olika anledningar ska iallafall ha det bra och roligt på förskolan, att den ska få bli deras trygga plats om inte hemmet kan vara det. Inga barn förtjänar att må dåligt.  
 
Jag kommer aldrig glömma när barnen har sagt "du är världens bästa fröken", då blir jag stolt och tänker att jag har gjort något rätt iallafall eftersom de säger så. Jag kommer heller aldrig glömma när en pojke sa "när är du klar i skolan så du kan vara hos oss varje dag?". Jag kommer aldrig tröttna på att barn kommer och vill ha en kram när man kommer dit eller ska gå hem. Jag gillar att barn är ärliga, de låtsas inte tycka om dig. Många vuxna borde lära av dem.
 
Jag älskar att vara en fröken, jag är stolt över det och jag vill inte vara något annat.
 
 

Underbara barn

Jobbade idag igen, 06:30-13:30. Det är aldrig roligt att börja så tidigt en måndag eftersom det aldrig går att somna tidigt på söndagar. Inatt blev det alldeles för lite sömn, och det märks nu för jag är jättetrött. Få nog bli sängen snart.

Som sagt, jobb idag. Dagen gick väldigt, väldigt fort. Men jag säger som jag har sagt hundra gånger innan, tiden går fort när man har roligt. Barnen och deras kommentarer är underbara! En flicka som inte alls är gammal som älskar att gunga (hon kan sitta i gungan i flera timmar) hon säger alltid "upp till himlen ska jag" när vi tar fart på henne. Nu är jag ledig fram till måndag, hoppas det går fort dit. Imorgon ska jag försöka komma upp ganska tidigt, vill inte vända på dygnet.

 

Ne, nu ska jag se om Robin vill kolla på någon film eller serie.


Det går framåt i köket

Idag var Hanna här och fortsatte med köket. Hon grundmålade de väggarna som ska vara vita. Och köket känns redan större.


Oväder

Igår blev det en lugn hemmakväll med tacos och OS-invigning. Men båda var så trötta så vi la oss innan alla länder hade kommit in på arenan. Idag har OS-tittandet fortsatt, eller iallafall för Robins del, jag är inte så intresserad så har roat mig med annat. Har kört flera maskiner med tvätt, till och med det var roligare. La mig i sängen och kollade på Beck - Vita nätter och när den var slut så satte jag på en till Beck-film; The Money Man. Och nu kollar jag på ännu en, Monstret. Älskar Beck-filmerna! Robin sitter och kollar på OS med Simon och letar bil till Simon, ska se om Robin har lust att kolla på någon film när Simon har åkt.

Vi har haft riktigt skitväder här idag. Det har åskat, blixtrat, regnat (det har öst ner) och blåst, och det har varit kvavt och jobbigt. Robin har beredskap så han trodde att han skulle behöva åka ut på fel, men än sålänge har det inte ringt.

Snart helg igen

Jag var tidig på jobbet idag, var klar att gå redan vid 05:30 ungefär. Men det var ju lite väl tidigt att gå då när jag börjar 06:30. Så satt och kollade på tv en halvtimma, var på förskolan en kvart innan jag började. Tiden fram till jag slutade gick fort, lite besviken över att vädret inte var lika bra som igår bara. 

När Robin slutade så åkte vi och handlade lite, sen har vi bara tagit det lugnt. Kollade precis på Ullared, jag vill verkligen åka dit snart. Man gör av med så mycket pengar bara. 

Ska ta och göra mig oordning för att sova nu, orkar knappt hålla mig vaken. 

Tidig start

Ska snart gå till jobbet, jobbar 06:30-14:00 idag. Även fast det är lite trögt att komma upp så är det skönt att vara hemma tidigt. Igår var det jättefint väder hela dagen, varmt och soligt. Och vi var ute hela dagen så fick äntligen en massa färg. Jag hoppas att det blir lika fint idag.

Nu är tapetseringen i köket igång, det kommer bli så fint med den tapeten som vi har köpt till fondväggen!
 

Work

Jobbade på förskolan idag, 06:30-14:00. Eftersom jag började tidigt och att det tar nästan 20 minuter att gå dit så ringde väckarklockan tidigt. Det kändes sådär efter att ha sovit väldigt lite inatt, både jag och Robin hade svårt att somna. Var allt annat än pigg, men det gick bra. Har kommit på att jag har lättare att komma upp om jag ska till förskolan, jämfört med om jag ska till exempelvis skolan. Imorgon börjar jag 09:00 så då får jag sova lite längre, kommer somna mycket tidigare ikväll också.

När Robin slutade så hämtade han upp mig och så tog vi en tur till Skövde. Nu ligger vi i soffan och slökollar på tv:n, är trötta båda två så skulle inte förvåna mig om vi lägger oss och kollar på en film om en stund.

Diskmaskin

Äntligen är den på plats och installerad.


Jobbigt

Robins mormor somnade in i tisdags, vila i frid ♥
Även fast jag inte träffade henne så många gånger så kommer jag ändå sakna henne. Jag är glad att vi åkte dit i söndags, att vi hann träffa henne en sista gång. Om jag någon gång vinner en massa pengar så ska jag skänka en massa till cancerforskningen, den sjukdomen måste försvinna. Den är så orättvis! Och jag hatar att se Robin (och tjejerna) ledsna och inte kunna göra det bra, jag kan trösta men inte få det att försvinna. Då känner man sig hjälplös.
 
Andreas har varit hos en kompis i Karlstad i några dagar och han kom hit med tåget i tisdags kväll. Vi skulle nämligen ha åkt till mamma och pappa igår (och så skulle Andreas åka med oss), men med tanke på vad som har hänt så åkte vi inte. Vi åker en helg snart istället. Så pappa kom och hämtade Andreas igår. Men det var mysigt att få ha lillebror här en natt.
 
Idag ska vi åka in till Skövde ovh kolla diskmaskin bland annat. Hade jag haft pengar så hade jag köpt en massa kläder och annat roligt, men det få bli när jag har pengar.
 

Seg

Igår blev det en heldag i Uppsala för att hälsa på Robins mormor. Det var jag, Robin, Sandra, Camilla, Helena och Jonas som åkte. Var hemma sent så somnade fort när vi la oss. Idag tog vi en lång sovmorgon, men trots det så har vi varit trötta och sega båda två. Vi har inte gjort mycket alls utan mest tagit det lugnt och tagit hand om lite tvätt. Älsklingen bjöd på lunch från Amanda, och det var lika gott som vanligt. Jag är glad att Robin har semester i år, han hade ju inte det förra året. Han var ledig förra veckan och så ska han vara ledig denna veckan, mysigt att få ha honom hemma lite.

 

Just nu ligger jag i sängen och kollar på The Big Bang Theory, var inte så sugen att kolla på när Robin spelar tv-spel. Ska se om han vill kolla på någon film nu.

 

 

Sen så vill jag säga grattis till Joni och Julia som fick sin lilla dotter i lördags. Jag är så glad för deras skull! Nu längtar jag tills vi får se henne, känner på mig att jag kommer skämma bort henne mycket. Ska leta efter en bra present nu i veckan. Har även erbjudit mig att vara barnvakt när det behövs, det gjorde jag redan för flera månader sen. Men jag tycker att det är så roligt, och de kommer bli så himla bra föräldrar.


Det var ju nyss lördag?!?

Vaknade för en liten stund sen men ligger fortfarande kvar i sängen, ska snart gå upp och duscha.

Igår blev det en både bra och dålig dag. Jag skulle ha jobbat 07:00-15:30, men vid 11-tiden så fick jag gå hem även fast jag verkligen inte ville. Men eftersom jag mådde skit rent ut sagt så gick det inte att vara kvar. Det var så lite barn så det blev inte jobbigt för de tre som var kvar. Och jag struntar i om jag förlorar lite pengar på det. Jag började må dåligt i onsdags och det har bara blivit värre. Feber, förkylning och konstig i halsen. Jag har en visdomstand som är påväg upp (som gör så FÖRBANNAT ont) och då kan man tydligen bli sjuk. Men det är så typiskt att det skulle bli igår, såg ju fram emot att jobba. När jag kom hem så la jag mig i soffan och halvsov ett tag. På eftermiddagen kom Simon och Sofia förbi, och även Sandra ringde och frågade om hon fick komma. Vi köpte hem mat och satte på en film. När Simon och Sofia hade åkt så satte vi på en till film och åt en massa gott. Klockan blev helt plötsligt väldigt mycket så Sandra sov kvar. Bra kväll!

 

Idag ska vi till Robins pappa och fika, hans sambo fyller år. Mår lite bättre idag, tur det. Hoppas det fortsätter åt det hållet.


Massor med regn

Efter att ha tagit det lugnt i några timmar efter att vi hade gått upp så åkte vi till Hova, det är Riddarveckan nu. Och det är roligt att vara där när det är bra väder, men det var det inte idag. Det har regnat nästan hela dagen, det var bara uppehåll en liten stund när vi var i Hova. Så eftersom vädret var som det var så åt vi bara lunch och tog ett varv på marknaden, sen åkte vi. Då åkte vi till Lyrestad och hälsade på lite.

 

Nu ligger vi mätta i soffan och kollar på tv. Får se om vi sätter på en film, är sugen på att se någon Beck- eller Wallander-film. Får inte somna för sent bara, imorgon är det jobb. 11:00-17:30, och det innebär att det är jag som stänger.


Törebodafestivalen

Det har varit tre underbara och roliga dagar! Umgåtts med underbara människor, lyssnat på bra musik och bara mått bra. Men efter tre dagar med ganska lite sömn så är man rätt så trött. Sandra sov hos oss inatt, och efter en lång sovmorgon och en god frukost så gick jag och Sandra och handlade godis. Sen la vi oss i soffan och kollade på tv, nu ligger vi och kollar på Angel.


Härlig dag

Det blev en heldag med Sandra. Vi åkte som sagt till Lidköping och köpte det Sandra skulle ha, och så åt vi lunch innan vi åkte hem. Väl hemma i Töreboda så väckte vi Robin. Stackarn var inte hemma förrän 05:30 på morgonen igår, så han jobbade nästan 23 timmar i sträck. Men när vi var hemma vid 13-tiden så tänkte jag att det var bra om han kom upp så att han skulle kunna somna på kvällen, han skulle ju upp och jobba idag. Iallafall! När vi hade fått liv i honom så tog vi en långpromenad och köpte glass innan vi satte oss vid kanalen och badade fötterna. Efter att ha suttit där en stund så gick vi hem och fixade mat och kollade på tv och film med Robin.

Håller på och tvättar, en maskin blev precis klar och ska köra minst en till. Sandra kommer hit om en liten stund. När hon har åkt iväg till jobbet och Robin kommit hem så ska vi åka och handla, tror vi skulle göra det i Mariestad så kommer nog passa på att kolla på annat roligt. Vi ska handla sånt som vi tror att vi kommer behöva under festivaldagarna, skönt att slippa tänka på handling då.

Han är saknad

Jag måste ta och gå och lägga mig nu. Jag ska följa med Sandra till Lidköping imorgon och hon kommer och hämtar mig vid 09:30, och jag vill ju orka komma upp när klockan ringer. Är som tur är trött så kommer nog kunna somna iallafall.

Trodde jag skulle ha det tråkigt idag men så blev det absolut inte. Sandra kom hit på förmiddagen, vi gick först och handlade och sen satt vi och pratade och åt jordgubbar innan hon var tvungen att åka och jobba. En stund efter att hon hade åkt så tog jag och Sofia en spontantripp till Skövde. Lagade mat och pratade lite med mamma när jag kom hem. Gick efter det bort till Camilla och Fredriks nya lägenhet och kollade på den med Helena och Jonas. Sen hem igen och ta hand om disken och kolla lite på tv innan Camilla kom förbi en liten stund och nu sitter jag här. En bra dag helt enkelt.

Men jag saknar Robin, har inte träffat honom på hela dagen. Han jobbar fortfarande, och har gjort sedan 07:00 imorse. De var tvungen och jobba över för det var något fel, och när de var klara med det så blev det ett fel någon annanstans. Sen så blev det ett stort fel med kontaktledningen några mil utanför Töreboda som de var tvugna att åka och fixa. Och när jag pratade med honom strax innan 20:00 så trodde han att det skulle ta några timmar till och att han kanske inte skulle komma hem förrän sent inatt. Vill att han ska komma hem nu.

3 dagar kvar

Nu är det inte långt kvar till festivalen, 5-7 juli.
 

Bio

Igår blev det en trevlig kväll hemma hos Martin. Men var hemma sent så idag tog vi en sovmorgon, jag hade gärna fortsatt sova när Robin väckte mig men ville inte sova bort hela dagen. Idag har vi bara tagit det lugnt. Det har varit tråkigt väder idag, och såna dagar är det skönt att bara vara inne och kolla på film eller nåt. Men strax innan 19:00 så hämtade Sandra och Jonas upp mig och så åkte vi in till Mariestad för att gå på bio. Ice Age 4 blev det och den var lika bra som de andra tre filmerna.

Nu väntar jag på Robin som duschar, när han är klar så ska vi lägga oss och kolla på någon serie innan vi somnar.

RSS 2.0