Bra dag

Efter en bra dag och kväll så känner jag mig redo för sängen. Dagen började med ett besök i Mariestad med Camilla och Melker. Jag följde med dem till sjukhuset och fick lite egentid med Melker när Camilla skulle träffa barnmorskan. Alltid lika mysigt att umgås med den godingen! Det där leendet kommer jag ha svårt att säga nej till sen, man smälter ju när han ler. Efter det så åt vi lunch på ett nytt ställe. Maten var inte bra, tur att sällskapet var toppen! 

På kvällen åkte vi till Sjötorp och åt grillbuffé med Evelina och Robin. Det var jättegod mat, det är synd att jag inte orkade mer bara. Vi kom precis hem och nu vill jag lägga mig och försöka sova bort huvudvärken som är på gång. Imorgon måste jag upp hyffsat tidigt för ett besök hos barnmorskan, och eftersom det är stängt i Töreboda den här veckan så måste jag in till Mariestad. 



Vecka 41

Förhoppningsvis så är det här den sista veckouppdateringen jag gör! Jag hoppas verkligen att vi slipper vänta två veckor på att få träffa våran älskling. 

Jag känner mig piggare än vad jag trodde att jag skulle göra, och det är jag såklart väldig glad över. Det har inte hänt så mycket nytt utan vi går mest och väntar. 







BF-dagen

Idag var vårt lilla mirakel beräknad att komma, men h*n verkar inte vara så intresserad av att titta ut just nu. Jag har haft några värkar idag, men jag har absolut inget emot att de blir fler och starkare. Nu vill vi att du ska komma! 




Gips

Idag fick vi äntligen gipsmagen gjord! Vi har haft gipset hemma ett tag men det har hela tiden kommit annat i vägen, men idag så. Tur att vi hann. Jag blev jättenöjd med resultatet men jag funderar på att måla ett lager med vit färg, och så ska jag knyta fast ett sidenband. 

Inte världens bästa bild, men den får duga sålänge. 



Sista innan bf

Nu kom jag på att jag glömde skriva om besöket hos barnmorskan i onsdags. Våran barnmorska har semester nu så jag fick gå till en annan. Det märks att alla barnmorskor har lite olika rutiner. Jag är van vid att hon säger sf-måttet och hjärtljudet men det gjorde inte hon jag var hos nu. Jag hade visserligen kunnat fråga men i all tidbokning och så så glömde jag av det sen. Allt såg bra ut i alla fall, och jag kan ju fråga om måttet och det en annan gång. Kurvan följs bra, det känns viktigast att veta. H*n ligger med huvudet nedåt men var fortfarande ruckbar. Så går vattnet så ska jag gå så lite som möjligt, ringa förlossningen och halvligga i bilen in. Vi bokade in två besök till ifall bebisen inte har tittat ut. Nästa besök är den 31/7, men jag hoppas att jag inte behöver gå dit då. 

Det ska bli spännande att se hur stor bebisen är, hon jag träffade i onsdags gissade på max 3500 gram. 


Vecka 40

Tänk att vi har kommit till vecka 40! Jag tror knappt att det är sant. Nu är det mindre än en vecka kvar till beräknad födsel, men jag blir inte ledsen om h*n vill titta ut innan. 

Det är inget som har förändrats med måendet sedan förra veckan. Jag känner mig stor och osmidig men är igång hela tiden med förhoppning att det ska starta. Även fast jag har läst att det inte hjälper, att bebisen kommer när den är redo, så kanske det hjälper lite på traven i alla fall. Jag gör inte mer än vad kroppen orkar med men jag går i trappan lite mer än vad jag egentligen behöver, städar och idag rensade jag lite ogräs. Vi får se om det hjälper. 

Igårkväll låg vi och kände på alla sparkar, kullerbyttor (eller inga riktiga kullerbyttor för det är det ju för trångt för, men det känns som det) och boxningar innan vi somnade. Älskade vilde ❤️ Nu får du faktiskt ta och komma ut till oss, vi vill träffa dig. 

På de här korten tycker jag att magen ser mindre ut än vad sen brukar, kanske är kläderna som gör det? Eller så blir man storleksblind till slut. 






Hem och Hobby

Ingen bebis än... Men det kan ju dröja ungefär tre veckor till innan vi får träffa honom/henne om vi har otur. Vi hoppas på tidigare, nu har vi väntat tillräckligt länge på dig! 

Idag blir det en tur till Hjo och Hem & Hobby med Sandra. Jag ska strax ta och börja göra mig iordning så jag är klar i tid. Det enda vi har planerat resten av veckan är ett besök hos barnmorskan, annars får vi se vad som händer. Jag håller tummarna för ett besök på förlossningen. 

6,5

Tänk att det är 6,5 år sedan det blev du och jag. Tiden har gått så fort och vi har hunnit vara med om så mycket. Och snart blir vi två tre, en egen liten familj ❤️ 

Jag älskar dig mer än ord kan beskriva ❤️




Vecka 39

Välkommen vecka 39 ❤️
Igår var det två veckor kvar till bf och bebis kan verkligen komma närsomhelst. Galet! 

De senaste dagarna har jag varit väldigt trött och slö. Idag somnade jag i soffan när jag tittade på tv. Men de senaste två nätterna har inte benet bråkat i alla fall, så då har jag kunnat somna. Jag har behövt gå på toa flera gånger men det har inte varit några problem att somna om. När förvärkarna kommer nu så gör det väldigt ont i ryggslutet, och bebis trycker sig nedåt mer och mer. Jag är konstant sugen på något och skulle kunna äta hela tiden. Förutom det och lite svullna fötter så går det ganska bra. 








Njuter av semestern

Det är skönt att vara lediga tillsammans, att kunna göra det man känner för. I måndags blev det en tur till Skövde och då köpte jag gips så jag kan föreviga magen. I tisdags så blev det ett besök i Lyrestad och Sandra sov över hos oss. Igår var vi på kalas hos Robins pappa på dagen, och på kvällen var Camilla, Dalle, Melker och Dalles bror här och grillade. 

Idag har vi inget planerat så vi får se vad som händer. 

Bebisens första (eller andra om man räknar med välkomsboxen) box från Goboken. Jag blev riktigt nöjd med innehållet. 



Citronsaft

Igår gjorde jag citronsaft för första gången, efter att mamma hade tipsat om ett recept. Det skulle stå ett dygn, men nu har jag hällt upp den och provsmakat den. Och god blev den! Jag hade bara ingredienser till en sats hemma men imorgon ska jag handla så jag kan göra mer. 

En riktig sommardricka. 




Ingen koll på dagarna längre

Kombinationen av att vara hemma och att tiden går så fort gör att jag inte har någon vidare koll på vad det är för dag längre. Det blev en lugn men ändå rolig helg i alla fall. 

I fredags kom Evelina, Robin, Lucas, Jennie och Jerry hit och grillade. Och det blev en väldigt trevlig kväll! Igår så tog vi först en sovmorgon, och sen tog vi det bara lugnt och tittade på film. Vi var ute en stund också men jag tyckte att det blev jättejobbigt med värmen så jag orkade inte vara ute så länge. Vid 16:30 kom Robin på att han ville ha några saker från Skövde, och affärerna stängde 18:00 så vi åkte direkt. När vi kom hem så kom Robin hit och de satt i uterummet medans jag låg i soffan och halvsov och tittade på Morden i Midsomer. Det var ungefär vad jag orkade med just då. Idag gjorde vi inte något alls förrän på eftermiddagen, då åkte vi till Lyrestad. Även Camilla, Dalle, Melker, Sandra och Micke kom dit. Jag passade på att pussa på Melker, det var ju en hel vecka sedan sist. 


Just nu försöker jag sova men det går inte alls... Det är en nerv någonstans vid höften, rumpan eller låret som ligger i kläm så det kliar och spänner i benet. Ungefär som när benet håller på att somna. Det är så extremt irriterande! Det har hänt nästan varje kväll de senaste dagarna. Och jag kan inte sova när det blir så. Så jag får underhålla mig med att titta på Vänner. Men jag är trött och vill sova... Sen så kommer Robins väckarklocka börja ringa om ungefär 1,5 timma eftersom han ska börja jobba 03:30, så lyckas jag väl somna så kommer jag ändå vakna då. Han har egentligen semester nu men de behövde en som hjälper till med en sak imorgon och han ställde upp då. 


Mandy's och massa prat

När Robin åkte till jobbet imorse så somnade jag om och sov en timma till. Jag låg kvar en stund och försökte vakna till, sen blev det kaffe, frukost och tv-tittande ett tag innan jag började göra mig iordning. Klockan 12 skulle jag nämligen träffa Marie och Elina på Mandy's. Det var roligt att träffa dem igen, och den goda maten var ett plus. När vi var klara där så följde de med mig hem och så satt vi och pratade i några timmar till. Det är alltid lika roligt att träffa dem! Och så fick jag en massa bra tips inför förlossningen. På kvällen så kom Evelina och Robin hit och så tittade vi på den nya Johan Falk som kom ut på iTunes inatt. Den var så bra!  

Nu ska jag göra mig iordning för att sova. Jag är ganska trött så jag hoppas att jag kan somna. Jag fick ont i huvudet lagom tills att filmen slutade förut så jag hoppas att den släpper snart också. Imorgon är det sista jobbdagen för Robin innan han går på sista delen av semestern. Det ska bli härligt att få ha honom hemma. 


Vecka 38

Igår var det tre veckor kvar till bf-datumet, hur galet är inte det?! Snart får vi hålla dig för första gången. Max fem veckor kvar. 

Förvärkarna som kom igår höll i sig till imorse. När de kommer så blir jag ännu mer nyfiken på de riktiga värkarna. Nu i slutet så ska man vila inför förlossningen, och det är lätt för nig som är trött. Då vill jag ju bara ligga i soffan och titta på serier. Annat är det med bebisen! H*n är ju igång hela tiden. Men det är roligt att sitta och titta på magen när bebisen bökar runt och håller på. Det är nog ganska roligt att titta på mig när jag ska ta mig upp ur soffan också. Smidigheten är ju som bortblåst. Jag är glad att jag inte har blivit tyngre och större, då vet jag inte hur det skulle gå. Svullen har jag inte heller blivit (än). Fötterna och vristerna svullnade under festivalen, men då var det varmt och jag gick mycket. Men jag såg till att dricka mycket och låg och satt med fötterna i högläge så ofta jag kunde. Det kom på morgonen på fredagen och när jag vaknade i måndags så var det borta. Det var skönt att det försvann så fort, för det var ganska jobbigt. 






Lilla hjärtat

Den här dagen blev inte riktigt som planerat. Sandra och jag skulle ha åkt till Hova, men barnmorskan ville annat. Jag hade tid klockan 10:30 idag, och hon var fortfarande lite osäker på om det var huvudet som låg nedåt. Hon sa att de ska vara helt hundra men det var hon inte. Så hon ringde till sjukhuset i Mariestad och bokade in mig på ett ultraljud på eftermiddagen. Hon trodde att det var huvudet, och hjärtljuden tydde på det för de hördes från "rätt" ställe. Men hon ville inte chansa, och hade bebisen legat i säte så hade vi behövt boka in ett vändningsförsök. Så jag fick ringa till Sandra och fråga om hon kände för att följa med på ett ultraljud istället. Och det ville hon som tur var. Robin har ju jouren och det är mindre folk nu under semestertider, och eftersom det inte var något som eventuellt var fel eller tokigt med bebisen så kände jag att han inte skulle behöva stressa och följa med. Vi skulle ju bara kolla hur bebisen låg. Men det var roligt att Sandra ville följa med. Innan ultraljudet så handlade vi, åt lunch och bara satt och pratade hemma hos henne. Så även fast dagen inte blev som planerat så blev det en väldigt bra dag ändå. Jag fick en dag med Sandra och jag fick se vårt lilla mirakel igen. 

Hade bebisen legat i säte så hade jag blivit lite nervös, för då hade vi fått åka in till förlossningen redan imorgon. Och min barnmorska sa att de rekommenderar att man har med sig bb-väskan för i vissa fall sätter allt igång efter ett vändningsförsök. Tur att jag har packat väskan (förutom några av mina saker), om det skulle starta tidigare. Då behöver vi inte tänka på det då. Jag kokade alla nappar ikväll också, så även det är klart. 

Men det är en lite småsur bebis i magen idag, pågrund av undersökningar. Först hos barnmorskan där hon mätte (SF-måttet låg på 34 cm) och då fick hon trycka lite för att hitta kanten på livmodern. Sen så skulle hon ju känna efter huvudet och det tog en liten stund. Och gjorde ont! Sen på sjukhuset så kände även barnmorskan där innan hon gjorde ultraljudet. Så h*n har levt rövare därinne! Plus förvärkar som har varit starkare än innan. 



Detaljer

Idag hämtade jag ut lite saker som vi beställde till bebisens rum häromdagen. Det blev två tavlor och en sån papperspåse som är populär nu. Jag tycker att pandan på den är så söt!



Favoritplatsen just nu

Festivalen iår var den bästa hittills! Alla tre dagarna var toppen. Men när vi vaknade igår så var vi allt annat än pigga så vi tog en slappardag i soffan framför Johan Falk. På kvällen kom Camilla, Dalle, Melker och Freia förbi. Robin som gick på jouren igår blev tyvärr utringd på jobb, då var det extra roligt att de var här så jag fick lite sällskap. 

Idag skulle jag ha åkt till Hova med Sandra eftersom det är Riddarveckan nu men det var dåligt väder så vi tar det imorgon eller på onsdag istället. Istället så har vi städat, handlat och tittat på film. Pågrund av värmen så har vi börjat sova i källaren nu. Det har varit så varmt så det har knappt gått att vara någon annanstans i huset. Då är det skönt att ha en källare! 

Idag har bebisen haft gympapass hela dagen, h*n har inte sovit eller varit stilla några längre stunder. Inatt när Robin kom hem och vi pratade så vaknade h*n direkt. Någon gillar nog sin pappas röst, det blir nämligen ofta så. På tal om bebisen så är jag väldigt nyfiken på vad barnmorskan säger på onsdag. 


Törebodafestivalen 2015

Igår drog festivalen igång och det blev en toppendag. Först tog vi det bara lugnt hemma och njöt av vädret. Vid 17-tiden träffade jag Evelina och några andra tjejer och satt ute i solen. Klockan 20:00 gick vi in på området för att lyssna på Loreen och äta. Det är bland det bästa med festivalen, att det finns mycket rolig mat. Och nygjorda munkar! Vi gick omkring och tittade på vad som fanns på området och satt hemma hos hon vi var hos först en stund innan det var dags att titta på Stiftelsen. Twisted Sister avslutade kvällen och det var en riktigt häftig show, även om man inte har lyssnat på dem något direkt innan. När vi kom hem var klockan ganska mycket och det var skönt att få lägga sig. Men det var värt det att bli trött när dagen och kvällen var så rolig! 

Jag trodde att jag skulle vara svullen om fötterna idag eftersom vi gick så mycket igår men det var jag inte. Skönt! 





Vecka 37

Nu ses vårat lilla mirakel som fullgånget ❤️ Tänk att du snart är här! 

Allt rullar på som de senaste veckorna, det är ingen skillnad på måendet. Jag har vant mig vid att behöva springa på toa på nätterna, samma sak med att jag har svårt att somna. Jag tycker inte att jag har blivit svullen än, men det är nog stor risk för det nu när det har blivit så himla varmt också. 

Den lilla vildingen har inte fixerat sig än ialla fall, igår låg h*n tvärsöver magen med huvudet på ena sidan och rumpan på andra. 






Nu har vi den

Äntligen har vi fått hem våran vagn! Och hittills är vi supernöjda. Det var verkligen en speciell känsla att åka in till Babyproffsen och hämta vagnen som vi har köpt till vårt barn, som vårt barn ska ligga i. Jag blev som ett barn på julafton när de kom med vagnen och allt annat som följde med i paketet. 




Det blev lite annan shopping också när vi ändå var i Skövde och vi köpte lite saker som behövdes. Efter en god lunch så åkte vi hem och njöt av det fina vädret. Robin dammsög poolen och jag grejade med vagnen så nu är den bäddad och redo för bebisen. Sen fick jag för mig att jag skulle rensa ogräs, vet inte vart varken orken eller lusten kom ifrån. Det var ju trots allt runt 30 grader. Men nu är allt det jag störde mig på borta. När vi tyckte att vi var klara ute så gick vi in och åt. Sen blev det en stund i telefonen med mamma och pappa innan jag åkte och handlade. Jag trodde att det skulle vara mindre folk på affären när klockan var 21:00, men inte då. Det var hur mycket folk som helst.

Nu har vi lagt oss i soffan i källaren och kollar på film. Väldigt skönt med tanke på att vi har varit igång hela dagen. 



Jag älskar dig så mycket ❤️ 

RSS 2.0