Vecka 28

Då var det dags för ännu en ny vecka! Vecka 28 ❤️ Snart är vi nere på ensiffrigt. Det känns som det var nyss vi längtade efter tvåsiffrigt och vecka 10, nu längtar vi efter ensiffrigt igen. Men fortsätter det såhär så kommer det bara säga pang så är vi där. 

Det blir bara mer och mer trångt i magen och ibland gör det riktigt ont när det bökas runt. Men det är ändå det mysigaste som finns. Jag älskar dina sparkar och buffar ❤️ Jag är allt annat än smidig och kan ha roligt åt mig själv när jag ska plocka upp saker från golvet. Det går ju inte att bara böja sig fram längre. Om jag sitter ner och lutar mig fram, eller sitter med armarna i kors över magen så säger han/hon därinne ifrån med ett par ordentliga sparkar. Vissa rörelser kommer jag inte ifrån på jobbet och då blir det ett par ordentliga protester! Men förutom att magen växer så är det inte så stor skillnad mot förra veckan. Jag mår likadant tycker jag. Jag hoppas att det gör ialla fall lite skillnad att bara jobba 75 % nu i maj. 






Älskade pappa

Idag fyller världens bästa pappa 50 år! Grattis igen, och hoppas du fick en toppendag. Jag älskar dig så mycket ❤️


Uppe med tuppen

Idag blev det ingen sovmorgon här inte. Vaknade 07:18 (för att vara jobbigt exakt) och var så pass pigg att jag inte kunde somna om. Så jag gjorde kaffe och satte mig i sängen igen och tittade på tv. När Robin vaknade hade jag precis startat andra tvättmaskinen, slökollat på iPaden och betalat räkningar. När han vaknade så gjorde vi frukost och tittade på en film innan vi gick ut och grejade lite i trädgården. Annars har vi mest tagit det lugnt och tittat på film. Eftersom jag vaknade så tidigt så har dagen känts lång, men hellre det än tvärtom. 


Ommöblering

Idag blev det ingen sovmorgon, 09:20 skulle jag träffa en tjej på jobbet för att gå på klädbytardagen här i Töreboda. Jag har aldrig varit på det innan eftersom jag inte har haft anledning till det men jag kommer definitivt gå på det i fortsättningen. Det fanns tyvärr inte så jättemycket könsneutrala saker men väldigt mycket både pojk- och flickkläder i storlek 62 och uppåt. Det fanns mindre fina saker men mycket fint också. Jag kollade allt väldigt noga innan jag la ner det i påsen, så det inte var några fläckar eller så. Även fast allt var tvättat så hade vissa saker ändå fläckar som inte såg så roliga ut. Men alla kläder jag köpte såg nya ut. Jag fick med mig fyra par byxor och leggins (bland annat ett par Newbie), en pyjamas och 6 bodys. Men det bästa var bärselen! Det var en svart som var jättefin och såg oanvänd ut, för bara 100 kronor! Jag trodde att jag läste fel först. De är ju inte billiga i vanliga fall så jag är väldigt nöjd! Så nu kan vi bocka av ännu en sak på listan! 

På eftermiddagen blev det ett besök i Lyrestad för att hjälpa Camilla och Dalle som fick nycklarna till sitt hus idag. Jag kunde inte bära något men försökte hjälpa till så mycket jag kunde med att packa upp. Det var härligt att få en lång pratstund med Camilla också, och bara sitta och prata om allt och inget. 

Det blir en lugn kväll i soffan. Det regnar ute och jag vill bara ligga och kolla på en film. Robin var tvungen att åka till jobbet en sväng men när han kommer tillbaka så ska vi leta upp en bra film. Medans jag väntar på honom så har jag lite roligt åt bebisen som möblerar om i magen (och har gjort nästan hela dagen). Ibland gör det lite ont men det ser allt roligt ut. Förut låg han/hon på höger sida av magen och då fick magen en väldigt rolig form. 


Jollyroom

Jollyroom.se är min nya favoritaffär! Jag gjorde en beställning för 2,5 vecka sedan ungefär och köpte lite saker som kommer behövas. Jag hade kunnat beställa så himla mycket mer men jag vet att jag kan hitta billigare på andra ställen, lite ekonomiskt måste jag ju tänka. 

Blöjhink, parasoll till vagnen, vagnkrokar till vagnen, MAM-flaska, badtermometer, nagelvårdsset, borste och kam, mugg-/flaskhållare till vagnen, nässug och min favorituggla till vagnen. 

Jag är glad att jag hittade en fin (inte för att utseendet är så viktigt) badbalja med en tömningsfunktion i botten. Det blir lite lättare då. 



Ledig

Just nu sitter jag i sängen och kollar på Family Guy medans jag dricker mitt kaffe, jag ska strax gå ner och göra iordning lite frukost. Jag tog en semesterdag idag så jag är ledig, och det är så skönt! Vi ska på föräldrautbildningen idag och jag skulle ha jobbat till 16:30 så jag hade ändå behövt ta ledigt i några timmar och då kände jag att jag unnar mig en heldag istället. Så jag ska bara ta det lugnt idag. Det enda jag måste göra är att gå på föräldrautbildningen sen men det är ju bara roligt. Annars har jag inte tänkt göra något speciellt. Men jag är lite sugen på att lägga iordning bebisen saker som vi har köpt i garderoben i rummet, men det är ju inget ansträngande. 

Eftersom jag sover så dåligt på nätterna nu så var det så skönt att inte behöva gå upp förrän jag kände för det. När Robins klocka ringde strax innan 06:00 så drog jag bara täcket över huvudet och somnade om, sen vaknade jag när han gick och en gång vid 07:30, och när jag vaknade strax innan 09:00 så kände jag mig utvilad. Det händer inte allt för ofta nu. 

Jag behövde verkligen den här dagen! 


Kids Concept

Jag älskar Kids Concept-sakerna på jollyroom.se! Jag är helt galen i den här typen av ugglor så förstå min lycka när jag fick se allt det här. Jag skulle kunna köpa allt (plus lite till som fanns) och göra fint i rummet med, det passar ju dessutom perfekt ihop med vita väggar. Och vitt ska det bli i Slash/grodans rum. 



Den här har vi redan köpt, det är tänkt att den ska sitta på vagnen. 



En av de finaste boklisterna jag har sett! 





En liten sparbössa


Den här väggdekoren har jag redan bestämt att vi ska köpa, så fin! 

Snuttefilt

En speldosa som jag vill ha vid spjälsängen. Den ska bebisens gammelmormor och gammelmorfar köpa till honom/henne.

Flanellfiltar. Dessa, och många andra av sakerna, finns även i rosa och blått. Jag kommer nog beställa i rosa eller blått när bebisen har kommit. Jag vill inte ha allt könsneutralt. 











Vecka 27

Hej vecka 27 ❤️ Max 15 veckor kvar tills vi får träffa dig. Herregud vad vi längtar! 

Jag tycker inte att det är någon större skillnad denna veckan jämfört med förra, förutom att jag känner mig större och tyngre. Jag hoppas att sammandragningarna blir färre och ryggen bättre nu när jag blir sjukskriven 25 %. Jag började med mina järntabletter igår så nu håller jag tummarna att de hjälper. 

Det märks att det är något som växer och tar plats i magen för jag mår illa om jag äter för fort och för mycket. Och om jag lutar mig fram (både när jag sitter och står) så känns det obehagligt och gör lite ont. Men det är ju inte så konstigt med en bebis som tar upp en massa plats. 

Något jag har tänkt mycket på den senaste tiden är första dagen och kvällen hemma efter att vi har kommit hem från sjukhuset. Jag längtar efter att få komma hem som en familj och vara i våran lilla bebisbubbla. 








Städar trots det fina vädret



Nu har jag och magen kraschat i soffan efter att ha städat här hemma. Robin skulle iväg en stund och jag hade lite tråkigt och då går jag inte ut och sätter mig i solen inte, nej jag börjar städa. Det är skönt att städningen är gjord men nu är jag trött. Och det första bebisen gjorde när jag satte mig var att börja sparka, så nu ska jag sitta och bara njuta av dem en stund. Jag slutar tidigt imorgon så är det lika fint väder då så ska jag sätta mig ute med en bok när jag kommer hem. 

Nu ska jag kolla lite på vad jag vill och vad vi behöver köpa till bebisen, och planera lite vart allt ska köpas. Det är bland det roligaste jag vet! Ett besök på Ullared vill jag hinna med också. Det skulle inte vara helt fel att vinna på lotto eller något sånt nu... Tänk att kunna handla allt jag vill nu utan att behöva titta på prislappen! 

Nytt till garderoben

Idag när jag slutade så åkte vi in till Skövde och tittade i lite affärer. Det blev bland annat en tur till Åhléns för att se om vi kunde hitta något för presentkortet som vi fick av Marie och Johan i julklapp. Och det blev lite saker till bebisen (ingen skräll där). De hade så mycket fina kläder! Det fick bli några leggins, bodys och två fina t-shirts. 

Den här är i storlek 62/68 så den kommer vara stor ett tag, men den var slut i 50/56 och vi ville verkligen ha den. Så den får ligga i garderoben och vänta. 



De vita och ett av de gråa paren är i 56 men jag tog 50 på det ena gråa paret. Några saker i 50 kanske är bra att ha. 

Så små ❤️ 




Jag tyckte att de här valarna var så söta! Det fanns även mössor och dregglisar i samma mönster som jag funderar på att köpa. 


Citron

Jag älskar mitt citronträd som jag fick av Robin förra veckan.


Barnmorskan

Idag var det dags för ett besök hos världens bästa barnmorska. Jag har inte varit där sedan vecka 13 (från den veckan fram till vecka 25-26 så är det inga besök) så det var skönt att få komma dit. Vi pratade om hur allt kändes hittills, hur det kändes med föräldrautbildningen och om vi hade några frågor. Hon tipsade även om två olika receptfria järntabletter som jag kan prova mot tröttheten och yrseln, så imorgon blir det ett besök på apoteket. Visar blodprovet att järnvärdet är lågt eller väldigt lågt så hör hon av sig, ifall jag behöver en viss dos. Sedan fick vi lyssna på hjärtljudet och så mätte hon magen. 

Hjärtljudet: 130 slag/minut
SF-måttet: 25 cm

Innan vi gick därifrån så bokade vi in alla besök ända fram till beräknad förlossning, plus ett besök för efterkontroll i september. Varannan vecka ungefär ska jag gå dit.  Det kändes lite konstigt att boka in de besöken, då inser man att det faktiskt inte är långt kvar. Snart är du här ❤️


Fin helg

Det har varit en underbar helg i Norrköping med dop för Elliot och tid med familjen. Fick även träffa Theodor som sov hos oss från igår till idag och Marie som kom dit idag. 

Jag älskar er ❤️

Det var ett jättefint dop och jag är glad att jag kunde vara med. 

Tågresan idag var ingen hit däremot. Jag åkte från Norrköping 16:36 och var framme i Töreboda 20:45. Jag skulle ha varit framme 20:20 men tåget var tvunget att stanna bara någon kilometer från Töreboda för att släppa förbi ett annat tåg. Och där fick vi stå i en kvart ungefär. Och så var väntetiden vid bytet i Katrineholm två timmar! Jag har åkt väldigt mycket tåg de senaste åren men jag har aldrig varit med om en sån väntetid. Så nu är jag trött och vill bara sova! 

Imorgon blir det en lång dag med jobb, besök hos barnmorskan och APT. 

Vecka 26

Då har vi välkomnat vecka 26 ❤️ 

Gravidkrämporna som jag har haft innan håller i sig, men det har ialla fall inte dykt upp några nya. Sparkarna kommer så ofta och regelbundet så jag har inte behövt bli orolig någon gång. Jag hoppas att det fortsätter så fram till förlossningen. Det skulle vara så skönt att aldrig behöva åka in till förlossningen pågrund av minskade fosterrörelser. 

Jag som hoppades att jag inte skulle behöva köpa så mycket mer kläder har insett att jag nog kommer behöva köpa fler jeans. De sitter fortfarande bra ända upp till mudden som täcker magen, där sitter de obekvämt tight och känns för små. Men jag är så glad att magen växer så det gör absolut ingenting att jag behöver utöka garderoben. 






Sjukskrivning

Idag var jag hos MVC-läkaren för att kolla upp en eventuell sjukskrivning. Pågrund av det här med ryggen, foglossningen, sammandragningarna och värken på vänster sida bak i ryggen (det strålar från mitten av ryggen ända ner till låret, och det gör det jobbigt att ligga, komma upp från liggande läge och sitta en längre stund). Det var ischiasnerven som orsakade det sa han. Han sjukskrev mig 25 % från den 1/5, och 100 % från och med den 1/6. Det känns skönt att veta hur det blir och slippa krångla med graviditetspenning. Nu hoppas jag bara att allt flyter på bra med Försäkringskassan. 

En groda till vår groda

När jag kom hem från jobbet så väntade en trevlig överraskning i brevlådan! Nämligen en present till bebisen från Sandra, Theodor och Elliot. Det var en jättefin groda som kan spela musik. Den låten tänker jag spela för magen nu innan lilla grodan kommer och jag kommer nog packa ner den i BB-väskan också. 


Tack igen snälla tant Sandra ❤️ Vi blev jätteglada alla tre. Vilken tur vi har som har er! 

Blommor

Den här måndagen tog slut väldigt fort. Men jag klagar inte! Efter jobbet så åt vi en snabb middag innan vi var tvungna att åka. Robin skulle träffa några kompisar och innan det skulle vi hinna till trädgårdshandeln. De har så himla mycket fint och roligt, både inomhus- och utomhussaker! Vi fick ett presentkort av mormor och morfar i påskas (tack igen ❤️) som vi ville använda. 
Allt detta fick vi med oss hem, och ändå har vi en stor del av presentkortet kvar. Jag älskar att handla såna här saker! Blommorna i de vita amplarna delade jag ut mellan olika krukor, bland annat korgarna på bilden. Jag ska visa bild på hur jag gjorde med allt någon dag, jag är roligt nöjd. 

Jag var ute en ganska lång stund när jag kom hem och det var riktigt skönt! Först fixade jag med alla blommor, och sedan fick jag för mig att börja rensa lite ogräs. Det var mest på framsidan vid trappan som det rensades och kah kände mig riktigt nöjd när jag var klar. Det enda negativa var att jag hittade alla Törebodaspecial gråsuggor (tror jag se heter) under alla maskrosor. Otrevliga kryp! Lagom tills att jag blev klar så kom Robin hem och då åkte vi och slängde lite skräp. Nu ligger vi i soffan och kollar på film, när den är slut så vill jag nog gå och lägga mig och kolla på en film eller serie i sängen istället. 



Tempo

Den här helgen har det verkligen varit fullt upp, ialla fall i fredags och igår. I fredags slutade jag 13:00 men då var det bara hem och fräscha till sig lite innan det var dags att åka till föräldragruppen. Det var första gången på föräldrautbildning och det kändes toppen! Jag är väldigt glad att vi valde att gå på det. Vi pratade bland annat om om amning och förlossningsstart och så fick vi se en video med två olika förlossningar. Det var jätteintressant och jag längtar till nästa tillfälle. Men det känns allt overkligt att vi går i en föräldragrupp, det var lite så att jag fick nypa mig i armen.

När vi kom hem därifrån så kom Sandra hit för att förbereda inför Camillas babyshower. Vi höll på fram till midnatt och sen hade jag svårt att sova för det var någon som levde rövare i magen, så när klockan ringde igår så var jag inte så sugen på att gå upp. Men när jag hade kommit upp så gick det i ett hela dagen. Det blev en lyckad och rolig babyshower, och att Camilla var glad och överraskad gjorde allt ännu bättre. När den var slut och folket åkte hem så satte vi oss i uterummet med Camilla, Dalle och Dalles kusin och där blev vi kvar i ganska många timmar. När det åkte hem så satt jag och Robin kvar en stund och bara pratade, bland annat om namn på bebisen. Mysigt avslut på en bra dag! 



Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon och sen har vi bara tagit det lugnt hela dagen. Och det var precis vad jag kände för idag. Robin jobbar dag nu i veckan så han ska inte iväg och jobba inatt och efter alla nattveckor de senaste månaderna så är jag väldigt glad över det. 

Brio Smile

Jag älskar vagnen vi har beställt! Vi bokade den för över 10 veckor sedan. Det är tidigt men vi var säkra på att vi ville ha just en Brio Smile och så hade de ett toppenerbjudande, plus att Babyproffsen har en förlossningsgaranti så om det är något som skulle gå fel nu eller under förlossningen så tar de tillbaka vagnen och vi får tillbaka handpenningen. Så då kände vi att varför inte? 

Vi hade provkört och känt på alla vagnar de hade inne på Babyproffsen men den som kändes bäst var just Smilen. Jag hade även fastnat för den när jag satt och tittade runt på vagnar innan vi åkte till Babyproffsen. Att den dessutom har fått bra recensioner är ett stort plus. Den är väldigt skön och smidig att köra, och fin! Det som ingick i paketet var en liggdel, sittdel, babyskydd och en bas till bilen till babyskyddet. Det är väldigt lätt att skifta mellan sitt- och liggdel, och så går det att sätta fast babyskyddet i chassit. 


En grå/svart liggdel blev det. Vi ville inte ha det silvriga chassit utan det svarta som är på bilden med sittdelen. Det är mattsvart och så snyggt! Tur att det gick att välja det svarta, det går nämligen inte till alla färger. Men när man ville ha sittdelen i svart/röd så gick det. 


Brio Primo. 

Det ska bli skönt att bara kunna klicka fast stolen i isofixen (basen). Den kommer alltid sitta i Audin, men vill vi inte använda den eller om vi ska åka i en annan bil så går det att spänna fast stolen med bältet också. Det är skönt att man kan göra på båda sätten. 


Nu längtar jag efter att få hämta hem våran fina vagn! Den levereras i slutet av juni, början av juli. 

Vecka 25

Jag börjar nästan bli lite stressad över hur fort veckorna går nu. Jag hinner knappt njuta av en vecka innan vi går in i en ny. Men vi längtar så mycket efter vår lilla bebis nu så jag ska egentligen inte klaga. Det känns så overkligt att jag redan är i vecka 25. Det känns fortfarande overkligt att jag ens är gravid. 

Det har som tur var inte blivit värre med illamåendet, däremot med tröttheten. Men jag ska till barnmorskan den 20/4 så ska prata med henne om järntabletter. På senaste blodprovet så såg järnvärdet bra ut. Men jag ska fråga om det finns några receptfria som är bra. Jag blir galen på ryggvärken och foglossningen, jag börjar tro att det inte kommer bli bättre. Det spänner på rätt bra i magen nu, bebisen växer så det knakar. Igår när jag var ute och gick så kom det en sammandragning som var starkare än någon jag har haft innan, men den gick över ganska snabbt. Och när jag cyklar till jobbet så kan det börja spänna och krampa, så får kanske börja gå igen. Jag antar att jag måste lyssna på kroppen, är lite dålig på det. Chefen tyckte att jag skulle sjukskriva mig själv en vecka om det blir för tugnt och bara vila. Det tar emot att vara hemma från jobbet men jag får sluta vara så envis. Jag har ju inte bara mig själv att tänka på. 

Från och med den här veckan så måste jag börja hålla koll på sparkar och rörelser men det kommer inte bli så svårt med den här vilden. Det är ju inte så att jag måste känna efter för att känna något. 

Jag vet inte om jag inbillar mig men jag får för mig att bebisen reagerar mer på Robin. Jag tycker att det känns som att han/hon sparkar mer när Robin kommer och sätter/lägger sig bredvid mig och börjar prata. En gång när han la sig när jag hade hunnit somna så vaknade jag av sparkarna som kom när han la handen på magen och sa något, det var ganska lugnt innan jag somnade. Pappas pojke/flicka redan. 








Så trött

Jag kunde inte somna förrän efter 23:30 någon gång igår, inte det mest ultimata när man har öppningen och börjar 06:00 dagen efter. När klockan ringde imorse så ville jag bara dra täcket över huvudet och somna om, men det var bara att dra sig upp ut sängen. När jag slutade så kunde jag inte gå hem direkt heller för jag hade lönesamtal. Men det gick bra och vi passade på att gå igenom lite saker inför min mammaledighet. Så det kändes bra! När jag kom hem så gjorde jag Robin sällskap i källaren där han satt och spelade tv-spel, men när jag la mig i soffan så tog det inte många minuter innan jag sov. En timma sov jag, sen tvingade jag mig upp. Jag brukar inte tycka om att sova på dagen men idag var det riktigt skönt. Och jag tror inte att det kommer göra att jag får svårt att sova när jag går och lägger mig. Den här tröttheten är inte rolig. 

Pucko gjorde mig sällskap förut. 




Påskhelgen

Då var den här långledigheten över, och den tog slut alldeles för fort! Men vi har haft en väldigt bra påsk. I torsdags slutade jag 13:30 och då blev det en sväng till Mariestad och Skövde. Vi åkte till Skövde för att titta efter utomhuslekar och kom hem med kubb, krocket, boule, en darttavla , någon ringkastar-sak och två lite mindre racket i trä och en gummiboll (vad det nu heter) så nu har vi att göra i sommar. Vi har verkligen längtat efter en vår och sommar i vårt egna hus och vår egna trädgård. På kvällen grillade vi och storstädade, och jag hann dessutom med lite bakning.

I fredags kom mamma, pappa och Chrille hit, och på lördagen kom mormor, morfar och Andreas. Det är alltid lika underbart att ha familjen på besök. På eftermiddagen i fredags kom även Robins föräldrar med respektive, Camilla, Dalle och Freia hit för en påskfika. Jag är glad över att våra familjer kommer så bra överens! 




Det var en underbar helg med en massa tid med familjen ❤️


Igår när alla hade åkt hem så gjorde vi inte mycket alls, vi tog det bara lugnt. Camilla och Dalle kom på ett spontanbesök och nästan direkt när de hade åkt så kom Sandra och Micke. Vi köpte hem mat och tog en kaffe innan de åkte hemåt igen. På kvällen var vi bara lata och låg i soffan. Idag blev det en sen frukost och en fika hos Evelina och Robin.

Nu ska jag umgås med Robin som ska åka och jobba om 1,5 timma ungefär. Jag hoppas att det inte blir mycket nattjobb efter den här veckan. 

Vecka 24

Då har vi välkomnat vecka 24 ❤️ 

När tröttheten äntligen började släppa lite så kom illamåendet tillbaka. Så typiskt! Men det försvinner förhoppningsvis snart. Annars njuter jag för fullt av alla sparkar, och de kommer fortfarande ofta. När vi åkte till Skövde idag så sparkades det för fullt i nästan 3 mil. Och jag vet inte om bebisen låg tvärs över magen för sparkarna kom bara på högra sidan. Och när Robin gasade på så blev det ju inte mindre aktivitet därinne, det verkar vara en bebis som gillar fart. Men jag är så tacksam för alla dessa sparkar, jag behöver aldrig tveka på att det är en levande bebis därinne. 

Älskade du, om du bara visste hur mycket vi längtar efter dig! ❤️ Och din pappa planerar för fullt för alla leksaker han ska köpa till dig. 




RSS 2.0