Färska blommor

Jag älskar att ha färska blommor hemma! Igår när jag var och handlade så köpte jag en stor bukett tulpaner och de vita (som jag inte vet vad de heter) och satte ihop till en stor bukett. 

Jag har börjat ta in lite vårtecken också. 

Det blir en myskväll hemma idag, bara jag och Eddie. Han är fortfarande förkyld och jag kände mig halvdålig när jag vaknade imorse. Hoppas att det inte blir värre. Eddie och jag sov en timma på soffan nu på eftermiddagen. Det var jätteskönt men jag blir alltid så seg i huvudet när jag har sovit på dagen. Idag slog Eddie sitt rekord i att vakna tidigt. 06:20 vaknade jag av att han låg och pratade i sin säng. 



Borta

När vi vaknade idag så var Eddies feber borta. Jag tyckte fortfarande att han kändes varm men termometern visade ingen feber. Och så har det hållt sig hela dagen. Men han är fortfarande väldigt förkyld och lite hängig så förutom en liten promenad i solen så har vi bara myst i soffan. Robins jobbvecka har börjat så vi fick mysa ensamma ikväll. Hans lediga veckor tar slut alldeles för fort!


Trots att jag har sett att han har varit så trött så ögonen nästan har gått i kors så har han vägrat att sova. Han ville hellre vara vaken med mig och titta på tv. Men trots tröttheten så har han varit superglad. Älskade skitunge! 



Sjukstuga

Efter en mysig helg med ett besök hos Evelina i fredags medans gubbarna spelade hockey, och ett spontanbesök av Camilla, Dalle, Melker och Freia igår så har vi idag haft sjukstuga här hemma. Det är tyvärr Eddie som är sjuk. Innan har han "bara" varit förkyld, och feber har han bara haft efter första vaccinsprutan. Nu har han fått båda delarna. Min stackars, lilla sjukling! Vi började märka lite i fredags för han verkade lite tröttare än vanligt. Igår märktes det ännu mer att något var på gång för han var trött och lite gnällig. När jag skulle ta på honom pyjamasen så tog jag tempen och då låg den på 38,3. Idag har den legat som lägst på 38,3 men steg till 39,3 vid 18:00. Då fick han en Alvedon, och en halvtimma senare låg den på 38,6. Innan Alvedonen var han jättetrött och bara låg i famnen, men när Alvedonen började verka så blev han piggare. Nu när jag tog sista gången innan jag la mig så låg tempen fortfarande på 38,6. Vi får se hur natten blir. Det har verkligen märkts på honom att han är sjuk idag. Han har sovit minst det dubbla mot vad han brukar och han har inte haft riktigt samma aptit. 

Det får bli sjukstuga imorgon också! 


Älskade lilla Eddie ❤️ Mamma önskar att hon kunde "ta över" det onda och jobbiga så du slipper. 



Kepsar

Jag älskar Eddies nya kepsar! Han kommer vara så fin i dem i sommar. 



God mat och fotografering

Igår hade jag och Evelina en helkväll på Pinchos i Skövde. Det blev en riktig toppenkväll! Jag åt alldeles för mycket och när jag vaknade imorse var jag fortfarande mätt, men det var det värt. Det måste vi göra om snart! 


Eddie har ju börjat vakna någon gång mellan 7-7:30 på mornarna med idag tog han sovmorgon till 9:20. Robin skulle ha tagit honom men jag gick upp ändå, det kändes onödigt att försöka somna om när jag kände mig pigg. Vi gjorde inget speciellt förutom att bara ta det lugnt, mysa i soffan och leka. Efter vi hade ätit lunch så badade vi Eddie och gjorde oss iordning för att åka. Vi skulle vara i Skövde klockan 16:00 för 6-månadersfotografering. Eddie var jättenyfiken och intresserad av allt som fanns i studion. Vi fick en inloggning så vi kan logga in och titta på bilderna imorgon förmiddagen. Men han visade några bilder under tiden och de var så fina! Jag blev helt mållös! Jag längtar till imorgon! 

Kvällen blev lika lugn som förmiddagen, för mig och Eddie i alla fall. Robin däremot är iväg och spelar hockey. 


26

Idag fyller världens bästa sambo 26 år. Han har jobbvecka så han kommer sova ett par timmar till och så ska han iväg och jobba ikväll, men vi hinner fira honom lite idag. Ett ordentligt kalas har vi imorgon. 


Grattis på födelsedagen älskling, vi älskar dig ❤️

6 månader

Idag blir vår prins hela 6 månader! Det har gått fort samtidigt som det känns som han alltid har funnits hos oss. 




Det händer så mycket nu! För tre veckor sedan så ändrade vi på gåstolen, så den stod på hjul. Och han tog sig framåt direkt! Nu har han lärt sig att få upp ordentligt med fart. Eftersom han sitter stadigt nu så har vi sedan två veckor tagit bort badstödet i badbaljan. Det blir lite lättare att bada honom då, och så blir det roligare för honom att kunna sitta och plaska och leka med sina badleksaker. 


Jag ammar inte längre. Mjölken sinade och räckte inte till så vi fick börja med ersättning. Det kändes väldigt konstigt att sluta amma. Jag har aldrig haft problem med amningen utan den har funkat sedan han kom, så jag har bara positiva minnen av det. De stunderna var så mysiga och jag kommer sakna dem. Men jag skulle ljuga om jag skulle säga att det inte är skönt att kunna hjälpas åt med matningen. Sedan vi började med ersättningen så sover han ännu bättre på nätterna. Han brukar äta runt 22-tiden och somnar sen för natten. Ibland vaknar han en gång under natten och vill äta, men det händer även att han sover till 7-7:30. Då går vi upp och jag gör iordning en flaska och så är han vaken 1-2 timmar innan han somnar igen, då sover han en timma ungefär. Förut sov han bara korta stunder lite då och då under dagen (om ens det), men nu har han börjat komma in i en rutin att han somnar en timma ungefär på förmiddagen och runt en timma på eftermiddagen. Så det är lite andra sovrutiner nu. Det kommer även bli andra matrutiner nu när han blir 6 månader. Nu kommer han få gröt till frukost, lagad mat två gånger om dagen, välling när han ska sova och mellanmål däremellan. Jag har tänkt att jag ska göra egen barnmat och egna smoothies till honom. 

Pucko (eller katter överlag) är bland det roligaste Eddie vet! Han blir överlycklig bara han ser dem. Han älskar när Pucko kommer fram och gosar med honom. Då tar han tag i pälsen eller svansen, ibland ett öra om det är det som är närmast, och drar Pucko till sig. Även om Pucko är jättesnäll mot Eddie och låter honom dra (han spinner och stångas med honom) så stoppar vi ändå. Pucko kan verka nöjd men det kan gå fort, och vi vill ju inte att Eddie ska bli riven. Eller att Pucko ska få ont när han drar i honom. Vi får lära honom att klappa fint och försiktigt.




När vi vinkar till Eddie så har han de senaste dagarna försökt härma med sin hand. Han tycker också att det är väldigt roligt med människor. Om vi är och handlar t.ex. så kan han antingen sitta och bara titta på en person, eller så sitter han och ler/skrattar mot folk. 

Det har kommit mer ljud nu och han pratar gärna och mycket. Det låter som han säger hej och Eddie. Jag vet att han inte säger det men det är lite roligt att det låter som de orden. 



Vi är så stolta över dig, vår lilla ögonsten ❤️ Vi är så tacksamma att just du kom till oss. Mamma och pappa älskar dig. 


Dags för skärpning

Nu har det visst gått ett par dagar sedan jag skrev sist igen. Dags att jag skärper mig nu! 

I fredags blev det en tur till Skövde på eftermiddagen, och på kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt. I lördags hann vi med storstädning, kalas för Dalle, ett besök på bowlingen i Töreboda och mat på Mandy's. 


I söndags åkte jag och Eddie till Norrköping för att fira mamma som fyllde år. Vi stannade till onsdag och då hann vi fira Marie som också fyllde år, lunch med Lina, shopping och det viktigaste av allt - att bara få umgås. 






Igår hade vi en heldag med Camilla och Melker. Vi tog en långpromenad, åt gott, tittade på film och pratade oavbrutet. 

Evelina och Robin kom hit en liten stund förut för en kaffe och mat från Valvet. Robin åkte iväg för att jobba vid 19:00 och sedan dess har Eddie och jag bara myst i soffan, och det kommer vi att göra i någon timma till. 


Haft fullt upp

Det har visst inte hänt så mycket på bloggen den senaste tiden. Dels har tiden bara springit förbi och så har vi haft fullt upp. Jag har träffat jobbarkompisarna, firat Evelina som har tagit examen, mamma och pappa har varit här, pappa har varit här själv och så har vi haft fullt upp med Eddies rum. 

Nu är det bara golvlisterna och lite småplock kvar, sen är det helt färdigt i Eddies rum. ÄNTLIGEN! Jag är så extremt nöjd med resultatet och det är mitt nya favoritrum! Tack världens bästa pappa/morfar för hjälpen ❤️ 








RSS 2.0