Julig dag

Jag landade precis i soffan efter en bra dag. Dagen startade med lussebullsbak och vid 13:00 kom Sandra, Camilla, Freia, Dalle, Helena och Jonas hit för en fika. När vi hade fikat och suttit och pratat ganska länge så åkte Helena och Jonas hem så köpte vi andra hem mat innan det blev ett besök på torget för att kolla julskyltningen. 

Nu sitter jag i soffan med en mugg pepparkaksglögg som jag fick av mormor och morfar och kollar på Dessertmästarna. Bra avslut på en bra helg. 



Soffa

Idag kom äntligen våran soffa, plus mattan som Robin beställde förra veckan! Så imorgon ska vi göra färdigt vardagsrummet. Äntligen! 

Vi är så nöjda med den. 



Lilla Elliot

Idag vill jag ge Sandra världens största grattiskram! Deras fina lilla Elliot kom igår, och han är så fin. Inatt fick jag ett sms med två fina bilder och jag blev så glad, så glad att jag hade svårt att somna om. Älskade lilla Elliot, som Tant Fia längtar efter dig. 

Grattis igen min fina vän ❤️

Verisure

Imorgon ska vi äntligen få vårat larm installerat och det ska bli så skönt! Vi valde det största paketet och det kommer vi nog inte ångra.  Det kommer kännas väldigt tryggt att ha det, med tanke på hur mycket som ingår i det paketet. Bara det att det kommer sitta kameror på varje våning som kan lokalisera vart branden kommer ifrån om rökdetektorerna känner av rök, och att de tar kort om någon bryter sig in. Börjar det dessutom brinna i källaren så kommer det tjuta i alla rökdetektorer i huset. Det kommer bli så bra det här! 




Gävle

Då var vi hemma igen efter en toppenresa till Gävle! Vi har haft det jättetrevligt och jag hade kunnat stanna en natt till. 


Det snöade när vi kom fram men tyvärr la det sig inte. Men Gävle var väldigt fint! 

När vi kom fram så checkade vi in och bytte om innan det var dags att åka till arenan. 








(Popcorn är ett måste när Sandra och jag går på hockey) 

Matchen slutade 4-1 till Brynäs efter en spännande match! 

Efter matchen stannade vi kvar för de sa att laget skulle hälsa på supportrarna, men inte trodde jag att VI skulle få träffa dem! Jag reagerade mer än jag trodde att jag skulle göra, ni hade skrattat om ni hade sett mig. Blev generad och jättefnittrig. Hade ni sagt att jag skulle reagera så för några år sedan så hade jag skrattat. Men nu har vi träffat dem och fått autografer! 






Brynäs IF ❤️

Efter matchen så gick vi ut och åt och spelade biljard. 



Tack för en underbar resa, det här måste vi göra om! 


Målning av pallar

Idag var jag inte hemma förrän 19:30 ungefär pågrund av APT på jobbet. Tur att vi har roligt även då, underbar arbetsplats jag har! 

Jag köpte en pall till hallen och en till köket för ett tag sedan, och jag beställde färg till dem för några dagar sedan som kom idag. Jag tänkte att jag tar och målar pallen till hallen bara men helt plötsligt hade jag målat båda två. 

Den här målades vit och ska stå i lilla hallen. Jag har även köpt en rund, grå sittdyna, och det blev jättefint när jag la på den. 

Den här målades svart och ska stå i köket. 


Nu måste jag verkligen göra mig iordning för att sova. Imorgon blir det först jobb 08:00-15:30, sen hem och greja (skönt att vi är klara snart) och sen kommer Sandra och Micke på kvällen. De ska sova här eftersom vi ska upp tidigt på lördag. Idag fick vi förresten veta att soffan kommer på onsdag nästa vecka, som jag längtar! Det är ju det enda som fattas i vardagsrummet nu. 


Stora muffins

Idag bakade jag lite färdkost till på lördag när vi åker till Gävle med Sandra och Micke. Stora choklad- och vaniljmuffins med chokladbitar och kolasås i. 



Badkar

Nu är badkaret invigt. Det är min favoritplats i huset! 



Vardagsrum

Jag älskar vårat matsalsbord! Nu saknas bara soffan så är rummet komplett sen, tv-bänken och soffbordet kom samtidigt som matsalsbordet. 



Löv och äpplen

När jag kom hem idag så fick det bli lite trädgårdsarbete. Först planterade jag min två enar i krukorna på grindstolparna. Sedan satte jag igång med att kratta vid äppelträdet, det var så himla mycket löv där och vi har inte hunnit (eller orkat) göra det innan. Jag passade även på att plocka lite mer äpplen så nu har jag påbörjat en ny omgång med äppeldricka. Jag har även gjort som gammelmormor gjorde varje höst, hon slog in alla äpplen i tidningspapper och förvarade på ett svalt ställe. Då höll de sig fina och goda fram till jul. Det känns så synd att låta så mycket äpplen gå till spillo så då är det roligare att lägga undan. Jag har ställt en kartong nere i källaren och jag hoppas att jag lyckas lika bra som gammelmormor. 

Det var ganska avslappnande att kratta löv. Däremot har jag en känsla av att ryggen och armarna kommer säga ifrån imorgon. 



Julfantast

Imorse kom jag på att det bara är 6 veckor kvar till julafton. Bara jag som blir överlycklig av den tanken? Snart får jag pynta och göra det julfint i vårat redan så fina och mysiga hus! Jag älskar julen! 

Äldst och yngst

Theodor och jag är de i kusinskaran som är svårast att få med på kort. Men i helgen (moster och kusinerna var hos mamma och pappa hela helgen ❤️) så blev det några snygga selfies, haha.





Den är bäst

Det första jag gjorde efter att jag hade packat upp allt och sagt hej då till Robin som skulle åka och jobba var att sätta mig i sängen, sätta på en bra serie och äta upp smörgåstårtan som mamma skickade med mig. Mammas smörgåstårta är den godaste som finns! Toppenavslut på en riktig toppenhelg. 


Grattis igen på Fars dag världens bästa pappa ❤️ Jag älskar dig!

Babyshower

En fika på stan var inte alls vad jag och Jessica hade tänkt idag, det var bara ett sätt att få in Sandra till stan. Vi hade nämligen planerat en babyshower för henne! Vi lurade med henne till Lina där Lina, Bella och Madde väntade. Det blev en väldigt lyckad eftermiddag och det var roligt att få skämma bort Sandra lite. Nu längtar jag ännu mer efter bebisen som jag ska skämma bort så mycket jag bara kan! 

Älskar dig vännen ❤️



Jag fick den stora äran att göra fikat. Så roligt! 



Fina Norrköping

Idag var jag tillbaka på jobbet, jag kände mig mycket piggare. Men jag behövde nog de där två dagarna hemma. Nu hoppas jag bara att jag håller mig frisk. Jag skulle köra till Norrköping direkt efter jobbet så då var det också skönt att jag kände mig piggare. Det blir ju lite lättare att köra då.

Just nu ligger jag och kollar på Netflix på iPaden men kommer somna vilken minut som helst. Men det är lika bra det för imorgon blir det en fika med Sandra och Jessica, och kalas för kusinerna på kvällen. Både Emil och Theodor fyllde år i oktober. 


Äppeldricka

Då var första omgången äppeldricka färdig. Det blev riktigt gott om jag får säga det själv. 





Blev kvar i sängen

Det blev inget jobb för mig idag. Jag har känt mig dålig i flera dagar. Jag har varit trött, förkyld och fått en jobbig hosta. Igår var det knappt att jag orkade vara kvar på jobbet, och i morse kände jag mig sämre så stannade hemma. Jag tycker egentligen att det är jättejobbigt att vara hemma från jobbet, jag har bara varit hemma 4 dagar på två år (bortsett från sjukskrivningen efter operationen). Men det är ju ingen som tackar mig för att jag går där och mår dåligt, så det är bättre att vara hemma någon dag och bli bra. Jag har sagt att jag ska vara hemma idag och imorgon, men jag hoppas att jag ska kunna jobba på måndag. 


Jag gjorde misstaget att gå in på glasverandan.se igen. Jag ska inte göra det för jag kan inte gå in på den sidan och inte köpa något, jag hittar alltid en massa fina saker som jag vill ha. Och det blev en liten beställning idag också. 

En ny adventsljusstake. Jag tyckte att den var jättefin, och väldigt smidig. Jag är ju en sån som inte vill att ljusen ska bli ojämna i en vanlig och då kan ju inte ljusen brinna så mycket som man vill. Så en där man använder vanliga värmeljus är perfekt för mig. Då är det ju bara att byta ljus varje kväll. 






Ett ljusfat till vardagsrumsbordet.


Jag älskar ljuslyktor!


Äpplen

Att kunna gå ut på sin egna tomt och plocka äpplen från sitt egna äppelträd är riktigt lyxigt! 


Det tog inte ens 5 minuter att få ihop allt detta, och då är det fortfarande massor med äpplen kvar. 

Jag satte igång med en omgång äppledricka direkt. Får hoppas att det blir gott. 





Flyttat in

Då har vi äntligen flyttat in i vårat hus! Tack alla som hjälpte till idag, ni är underbara ❤️ 

Fick fina blommor och presenter också. 


(Precis i min smak, tack igen mormor och morfar) 




RSS 2.0