Ska det aldrig sluta




Eddie fick sista dosen av penicillin och hostmedicin i måndags men redan innan helgen så började han kännas piggare. Han fick visserligen inhalera natten mot måndag, men utöver det. Då tänkte vi att äntligen så blir han frisk, men nu är han förkyld igen. Hoppas att det inte är långvarigt. 


Idag var vi i Mariestad för att kolla kök. Vi hittade luckor, bänkskiva, handtag och allt annat som behövs så nu ska de räkna på det och så får vi en offert nästa vecka. 


Faster och kusin


Camilla och Melker har sovit här sedan i måndags. Eftersom det har varit så bra väder så har vi passat på att vara ute och gått promenader. 







Första påsken

Jag trodde inte att det skulle betyda så mycket att få köpa det första påskägget. Tänk att vi har en liten busunge att ge påskägg till i år. 


Tack för att du kom till oss! 

Smitta

Jag skulle inte ha skrivit att det får räcka med sjukdomar... Jag började få ont i halsen redan i lördags, men igår när jag vaknade så var jag förkyld och idag har jag känt mig hängig. Robin somnade på soffan förut och mådde dåligt när han vaknade och nu känner han sig febrig. Så typiskt! Hoppas det går över fort. Vi hade ganska mycket att göra här hemma, men jag orkade med det mesta jag ville göra ialla fall.

Vi var inne i Mariestad en snabbis idag för att kolla kök. Vi avbokade det andra, vi kan hitta bättre till mycket bättre pris. Då kan vi lägga de pengarna på något annat roligt istället. Jag hoppas att vi får offert på köket vi kollade på idag innan helgen, imorgon skulle inte vara fel. Så vi kan få bestämma oss. Priset på Härjedalskök var bara för luckor/fronter till lådor, handtag och pris för snickaren. Så mer än hälften tillkommer. Det kändes som att kasta pengarna i sjön. 



Halsfluss

Nu får det räcka med sjukdomar! 
I måndags var Eddie lite snorig när han vaknade och på kvällen kom febern. Sen blev han sämre för varje dag som gick, och i torsdags kände jag att jag ville att vi skulle kolla upp det. Då hade han börjat hosta slem, blivit tungandad, var riktigt snorig och inte sig själv. Pratade först med 1177 och sköterskan där tyckte att vi skulle ringa vårdcentralen. Jag fick prata med en sköterska som var riktigt bra (för en gångs skull) och hon sa att vi skulle avvakta till fredagen, var han inte bättre då skulle vi ringa tillbaka. Jag ringde tillbaka så fort de öppnade på fredagen. Då var han inte det minsta bättre, jag tyckte snarare att andningen lät värre. Vi fick en tid klockan.13:00, det var den första lediga tiden. Efter läkarundersökning och blod- och halsprov så konstaterades halsfluss. Han var så duktig! Blodprovet verkade vara spännande och inte det minsta läskigt. Vi får hoppas att han inte har ärvt min rädsla för nålar. Pågrund av aningen så fick han även inhalera luftrörsvidgande. Efter vårdcentralen så fick vi gå till Apoteket och hämta ut penicillin och hostmedicin som han ska äta 3 gånger per dag i 10 dagar. 




På kvällen tog vi det bara lugnt och hade Sandra på besök och jag tänkte att nu skulle det bara gå mot det bättre. Men det var inte riktig slut där, igår fick jag ringa 1177 igen. Då var det ännu värre med andningen, det lät ansträngt och väsande. Då blev vi tillsagda att åka in till jourcentralen i Mariestad. Läkaren som vi träffade där sa att vi inte behövde vara oroliga för RS-virus, men han tyckte att det var konstigt att läkaren på vårdcentralen inte skrev ut Bricanyl eller något annat luftrörsvidgande. Han skrev ut Airomir som vi kan låta Eddie inhalera hemma om det blir jobbigt med andningen igen. Han fick även inhalera där innan vi åkte hem. 


Det var tur att han skrev ut det! Annars hade det blivit ett besök på jourcentralen idag igen. Han fick inhalera två gånger igår och tre gånger idag. Jag hoppas att det här inte behöver användas någon mer gång nu! Men jag måste säga att jag är lite orolig för förkylningsastma. Han har låtit tung i andningen alla gånger han har varit förkyld (men aldrig så som det har varit nu). Inte för att det är något farligt, men ändå. 


Älskade lilla sjukling som har varit så duktig! Jag önskar att jag kunde ta över det onda och jobbiga. 


Härjedalskök

Jag vill att det ska bli vecka 15 nu! Då ska vi äntligen börja göra om i köket. Jag har längtat efter det sedan vi flyttade in i huset. Det kommer bli så fint! Luckorna blir vita, vi kommer nog välja vitt kakel, vi har pratat om att välja en bänkskiva i mörkt trä, det lutar åt vit kyl och frys, golvet byter vi inte och väggarna ska forfarande vara vita.




Jag älskar muffins

Jag älskar verkligen muffins! Idag bakade jag några som blev så himla goda, kanelbullemuffins. 



Formarna fick jag i födelsedagspresent av Marie och Elina för några år sedan. När jag tog fram dem så kom jag att tänka på att jag inte har träffat dem sedan dopet, och då hann vi knappt prata. Jag får skicka till dem och se om de har tid och lust att ses någon dag. 


7 månader

Idag har du funnits hos oss i 7 månader, 7 underbara månader. 


Han är fortfarande världens gladaste bebis och det är sällan han är missnöjd. Det får gärna fortsätta så. Gåstolen är lika rolig fortfarande och extra roligt är det nu när han har börjat nå saker på bordet om vi inte flyttar in dem. Det går undan när han sitter i den, jag förstår inte hur han får upp en sån fart. Det gäller att akta hälar och tår. Envis som få är han också. Har Eddie bestämt sig för att han ska ha något så ska det mycket till innan han ger sig. Han älskar sin nya bok med djurläten från Goboken. Det är inte lika roligt att ligga still längre utan han rullar runt och vill hela tiden ta sig framåt. Idag kröp han även för första gången. 



Han vaknar en gång (ibland två) per natt och tar morgon vid 07:00. Då går vi upp, lägger oss i soffan med en flaska välling och en kopp kaffe och myser en liten stund. Det brukar bli max 10 minuter, sen vill han sitta i gåstolen eller något annat roligt. Att sitta med någon leksak bredvid mig i soffan är också uppskattat. Mobilen och fjärrkontroller älskar han. Vad är det med barn och de sakerna? Att väcka pappa är också roligt. Sätter jag honom bredvid Robin i sängen så klättrar han på honom och drar i näsan och håret. Eddie tycker även att det är roligt att sitta och pilla på Robins tatueringar. 





Ett nytt ljud han har lärt sig är "papa". Eftersom han inte säger papapa så låter det som han vill säga pappa. När vi säger pappa så härmar han.


Axkid Minikid Tetris

Jag älskar den nya vilstolen! 



Bad

Igår var vi och badade i bassäng för första gången. Först var Eddie ganska avvaktande och tittade stort på allt, men rätt så fort så började han tycka att det var roligt. Jag längtar redan till nästa gång vi ska dit. Och nästa gång blir det på en fredag som Robin är ledig så då kan han också följa med. Det är en på Reinos jobb som har bokat en timma varannan fredag. I fredags var tredje tillfället (vi kunde inte vara med de första två gångerna), och nu är det två gånger kvar. 
Älskade lilla badtokiga unge! 





Förskola

Igår skickade vi in ansökan om förskoleplats för Eddie. Det var en väldigt speciell känsla men det är skönt att det är gjort. Han ska börja tidigast i oktober, men eventuellt så är jag hemma till januari så då får vi flytta fram inskolningen. Det är långt kvar till oktober men vi såg ingen mening med att vänta. Då säger det väl bara pang så är det september och vi har fortfarande inte skickat in någon anmälan. Plus att jag har en förskola som jag helst vill ha honom på och då är det kanske större chans att han får plats där om vi är ute i god tid. Dessutom så hörde jag när jag var på jobbet att hon som sköter placeringarna har fullt upp med att få till allt. Så nu håller vi tummarna att han får plats på den förskolan vi har sökt! 




Hockeyhelg

Vi har haft en riktig toppenhelg! I fredags hämtade vi upp Sandra och Micke vid 11:30 för att påbörja bilresan till Gävle. Vi hade köpt biljetter där det ingick plats i restaurangen och 3-rätters och vi skulle vara där vid 17:30. Vi var framme vid 17 och istället för att stressa så valde vi sen incheckning på hotellet och åkte direkt till arenan. Matchen slutade inte så bra men allt annat var toppen! 









I lördags gick vi upp tidigt för att hinna med att äta frukost i lugn och ro och packa innan det var dags att åka vidare mot Karlstad och match nummer två. 





Eddie var jättetrött i början av båda matcherna. Det är så skönt att han kan somna vart som helst, jag hoppas att det håller i sig.

Tack igen Sandra och Micke för en toppenresa! Vi var hemma vid 21:30 i lördags och då gick vi och la oss direkt och tittade på en film i sängen. 

Igår låg vi i soffan hela dagen. Kollade på nya Beck och åt kinamat. Det har varit ganska lugnt idag också. Det enda vi har gjort är att vi var iväg och hämtade Eddies nya bilstolar (vi ska ha en i varje bil för att slippa flytta den fram och tillbaka). Imorgon har vi inget planerat, får se vad vi hittar på då. 


Jobbet och BVC

Idag har vi inte varit hemma mycket. På förmiddagen var vi på jobbet och hälsade på. Sen därifrån direkt till BVC, efter det en tur till Mariestad. När vi kom hem därifrån så hann vi bara vara hemma i två timmar innan vi åkte till Evelina och Robin. Nu ska jag och Robin kolla på Parnevik och äta en sen kvällsmat. 

Förutom att Eddie var trött när vi var på BVC så gick det jättebra. Nu väger han 8635 gram och är 70 cm lång. Det var en läkarkontroll också och även den gick bra. 



Somna sent

Robin och jag var vakna lite för länge inatt så jag var inställd på att vara hur trött som helst idag. Som tur var så bjöd Eddie på "sovmorgon" till 8:30. Då var det inte lika jobbigt att gå upp. 

Idag har vi grejat lite här hemma med tvätt bland annat, vi har varit i Mariestad och köpt lite saker som behövdes och så har jag hunnit med ett besök hos tandläkaren. 


Robin skickade den här bilden när jag var hos tandläkaren. Han hade tyckt att Eddie var lite tyst. 

Just nu så sover Eddie, jag bakar och Robin spelar hockey. Jag ska hälsa på på jobbet imorgon och vill ta med mig fika. Efter besöket på jobbet så ska vi till BVC och så behövde vi visst åka till Mariestad igen. 


RSS 2.0