Första dagen

Idag var första dagen på Robins semester. Han har en vecka nu, sen jour en vecka och sen resten av semestern efter det. Det är synd att det inte har varit så roligt väder idag bara. Men vi har varit iväg en sväng ändå, det blev bland annat en lunch uppe på golfbanan. Vi handlade även till festivalen som börjar på torsdag, så nu har vi köpt hem allt vi behöver i mat-väg under de dagarna. Det är skönt att slippa gå och handla under festivalen, det blir lätt utplockat. 

Det blev även ett besök hos barnmorskan. 

Hjärtljudet: 135 slag/minut 
SF-måttet: 33 cm

Allt såg bra ut och bebisen följer sin kurva. Nu har vi skrivit förlossningabrevet också. Vi hade inte så mycket att skriva i det, förutom att jag vill amma, hur vi tänker med BB/BB i hemmet (jag vill hem så fort som möjligt känner jag just nu), och hur jag tänker med bedövning. Jag skulle vilja ha EDA och lustgas, men jag vet att det kanske inte blir så ändå sen. Jag känner att det löser sig och jag litar på barnmorskorna och att de vet vad de gör. De vet bäst! H*n låg med huvudet nedåt men är inte fixerad, men just nu gör inget. Däremot måste huvudet vara fixerat vid nästa besök. Jag skulle ha varit där den 10/7 nästa gång men hon flyttade besöket till den 8/7. Har inte bebisen fixerat sig då så får jag åka till sjukhuset och kolla upp det med ultraljud. Det var därför hon flyttade på besöket, att vi får två dagar extra om det skulle behövas. Det enda jag behöver tänka på är att om vattnet går så ska jag lägga mig ner och ringa förlossningen direkt. Det gjorde ganska ont när hon kände efter huvudet och efteråt var det en liten dam/herre som visade att h*n inte tyckte om det. Men nu håller vi tummarna att det är fixerat vid nästa besök, det skulle ju vara skönt att slippa åka till sjukhuset. Det finns bara ett plus med det, och det är att vi får se vårat lilla mirakel igen. 


Materiell lycka

På onsdag ska vi äntligen hämta vagnen! Jag längtar efter att få testköra den här hemma. Den ska bäddas och göras redo för bebis direkt. 




Babyshower

Jag är fortfarande chockad efter gårdagen! Camilla skulle komma hit vid 11 och så skulle vi gå till Hembageriet. Sen hade vi inget planerat förutom att Camilla och Melker skulle stanna kvar en stund när vi kom tillbaka till oss. Fikan blev av som planerat men resten av dagen blev inte som jag trodde att den skulle bli. När vi kommer och går på gatan och precis har kommit fram till vårat hus så hoppar Evelina, mamma, mormor, Sandra, Sandra (med Elliot på armen), Lina, Jessica (med Alice på armen) och Helena fram. De hade ordnat en babyshower för mig och jag anade verkligen ingenting. Och de hade gjort ett toppenjobb! Fina dekorationer (som ska sparas och hängas upp i bebisens rum), roliga lekar, god mat, god fika och fina presenter till Grodan. Jag är så obeskrivligt tacksam och glad för att allt detta gjordes för min och bebisens skull. Ni är underbara! ❤️





Mandy's

Igår blev det en heldag i Lyrestad. Camilla och Melker hämtade upp mig på förmiddagen och då åkte vi och handlade innan vi åkte till Lyrestad och fixade lunch. Robins morbror, hans fru och dotter skulle nämligen komma på besök över dagen. Robin kom också dit när han slutade jobba, det var roligt att vi kunde träffa dem. Idag blev det en tur till Skövde med Camilla och Melker för lite shopping och lunch. Det är en av fördelarna med att jag är hemma, att jag hinner umgås en massa med dem. 

Nu ska jag göra mig klar att gå, jag ska till Mandy's för en trevlig kväll med jobbarkompisarna. 


Vecka 36

Nu skulle jag vilja stanna upp tiden och verkligen få njuta av graviditeten ett tag. Även om den har varit jobbig på några sätt så har jag ändå haft tur. Men jag känner mig lite stressad över att magen snart är borta. Jag älskar ju min mage! Jag kommer sakna att känna honom/henne böka runt. Men det är såklart mysigare att ha sin bebis på utsidan. 

Jag mår likadant som förra veckan, inget är oförändrat. Jag tänker mycket på om det är en pojke eller flicka. Inte för att det spelar någon roll, men jag är så nyfiken! Rent förberedelsemässigt så är vi klara och vi har allt vi behöver. Det är bara bebis som saknas. Eller ja, vagnen ska vi hämta på onsdag. Jag ringde igår och bestämde med dem på Babyproffsen att vi kommer då. Det ska bli skönt att de bygger ihop den. BB-väskan tänkte jag att jag packar i helgen eller början på nästa vecka. 







Håller tummarna

Igår blev det en spontandag. Först kom Sandra, Camilla och Melker hit på ett spontanbesök. Alltid lika roligt! När de hade åkt så fick vi för oss att åka till Lidköping. Egentligen inte för att göra något speciellt men det är inte helt ovanligt att vi åker på spontana bilturer. Det blev en mysig eftermiddag! Jag hoppas att bebisen kommer tycka om att åka bil. Kvällen spenderades i soffan framför en film. 

Idag hade jag inget speciellt planerat, men tur var det för Camilla skickade och frågade om jag ville ses imorse. Så det blev god frukost, god fika och en massa prat om allt och inget. Och såklart Melker-mys. När de åkte så kom Robin hem från jobbet. Perfekt tajming tyckte jag som skulle åka och handla, det är alltid roligare att handla med sällskap. Väl hemma igen blev det matlagning och Robin gjorde en tårta. Inte av någon speciell anledning, men gott var det. 

Nu ligger vi i soffan och tittar på tv, men ska försöka hitta lite energi och plocka ur diskmaskinen innan vi går och lägger oss. Jag är alltid trött på kvällarna nu för tiden men idag är jag extra trött efter en natt med nästan ingen sömn. Jag hade svårt att somna igår, har vaknat flera gånger och varit tvungen att gå på toa och då haft svårt att somna om igen. Sen förvärkar på det. Håller tummarna att den här natten blir bättre. 

Juni är ju snart slut

Då var midsommarhelgen över, helt galet! Jag förstår inte vart tiden tar vägen, det känns som det var nyss vi firade midsommar FÖRRA året. Vi hade en bra helg ialla fall. Igår gjorde vi verkligen ingenting. Vi låg bara i soffan och tittade på filmer, bland annat den nya Johan Falk. Men det var skönt att ta det lugnt för trots en lång sovmorgon så var jag jättetrött hela dagen. Robin la sig tidigt för han skulle upp och börja jobba 04:00 imorse, och jag la mig samtidigt. Även om jag inte kunde somna direkt så var det skönt att bara ligga i sängen och titta på tv. 

Melker och jag myste i flera timmar i lördags. Lilla godingen ❤️


Idag ska jag ta tag i lite tvätt, bland annat bebisens kläder. Annars blir det en ganska lugn dag idag också. 

Toppenvecka på alla sätt

Jag har haft en toppenvecka! 

Det började med att mamma kom till oss förra torsdagen. I fredags var vi inne i Skövde och tittade i lite affärer och åt thaimat till lunch. Det var en försenad mors dag-present från mig. När vi kom tillbaka till Töreboda så var det dags för ett besök hos barnmorskan som mamma fick följa med på. Allt såg så bra ut. Hjärtljudet låg på 150 första sekunderna när vi lyssnade. Barnmorskan trodde att det låg så högt pågrund av att jag precis hade lagt mig ner snabbt och bebisen hade reagerat på att jag helt plötsligt låg ner och hade gungat till. De tidigare gångerna så har bebisen legat så långt bak så hon har fått leta en stund och det första vi har hört har varit ljudet från navelsträngen och mina hjärtljud. Fördelen med det har varit att jag har fått höra att allt har låtit bra med navelsträngen. Men den här gången så hördes bebisen hjärtljud direkt. Vi lyssnade i några minuter för att se om det ändrades, och efter några sekunder så började hjärtljudet gå ner och de la sig på ungefär 135 slag per minut. Men det pendlade en liten stund först. SF-måttet låg på 31 cm. Jag är så glad att mamma fick chansen att följa med till barnmorskan.

Resten av helgen så tog vi det bara lugnt, det var jättemysigt att få några dagar med mamma. Camilla, Dalle, Sandra och Helena kom förbi och fikade, och mamma fick träffa lilla Melker. I söndags när pappa hämtade mamma så följde jag med dem hem. Jag ville passa på att träffa alla nu, i juli kommer jag inte våga åka några längre sträckor. Jag är jätteglad att jag åkte med! Jag har hunnit umgås med både familjen och Sandra, Lina och Jessica (plus barn såklart). Och så har jag myst en massor med lilla Milo. Han är så mysig och gó! Jag har skämt bort honom lite för mycket men vi är världens bästisar nu. Jag hade utan tvekan kunnat ta med honom hem. 



Självklart så har det varit kaos med tågen idag när jag skulle åka tillbaka till Töreboda. Jag skulle ha varit framme nu men istället kommer jag vara hemma vid 20:30 ungefär. Jävla skit rent ut sagt! Har haft både sammandragningar och förverkar under eftermiddagen så nu vill jag bara få komma hem. Stressen med tågen spelar nog en liten roll där. Jag hade tänkt ta bilen och att jag och mamma skulle ha åkt tillsammans i söndags men vågade inte göra det eftersom jag får så ont efter att ha suttit i bara några minuter. Och då tänkte jag att tåget bli bra för då kan jag resa på mig om det blir jobbigt. Men hade nog hellre kört och sluppit det här krånglet! Men men, det är inget jag kan göra något åt nu. Det får bli soffläge när jag kommer hem. 



Vecka 35

Max 7 veckor kvar tills vi har våran bebis hos oss ❤️ Men du får gärna komma innan det. 

Foglossningen har börjat göra riktigt ont. Det kändes ju bättre ett tag men nu kan jag tyvärr inte säga att det gör det längre. När jag var hos barnmorskan i fredags så sa hon att bebisen har lagt sig med huvudet nedåt och det märks. Det känns som att något "borrar" sig nedåt ibland och det är ett tryck nedåt emellanåt. Så värken i revbenen har troligtvis berott på små fötter som har tryckt/trycker mot dem. Hur får du plats därinne? Om jag ligger på rygg för länge så blir jag yr, så jag får ligga på sidan och bulla upp med täcket under magen för att det ska bli bekvämt. 

Jag går och väntar på att jag ska bli svullen. Dels pågrund av graviditeten (såklart) men även pågrund av värmen, den kan man ju bli svullen av vare sig man är gravid eller inte. Men det ända jag har märkt av hittills är att jag var lite svullen på höger fot och ankel i söndags och måndags. Men det försvann och sen har jag inte märkt mer. Får se om det kommer tillbaka. 






Vecka 34

Då välkomnar vi vecka 34 ❤️ 
Jag har verkligen svårt att tro att det vi har kommit till vecka 34. Det är för bra för att vara sant! 

Jag är tung men annars mår jag bra. Jag har vant mig vid vissa av gravidkrämporna så jag tänker inte lika mycket på det längre. Det har blivit som en del av vardagen. Men det märks att det är bra att jag är sjukskriven, det är inte alls på samma sätt med sammandragningarna nu. Det är jobbigt att jag bara kan gå några meter innan jag får ont i fogarna bara. Jag saknar att kunna gå promenader, men det får jag ta igen med alla promenader med bebisen i vagnen sen. 







Besök från Norrköping

Idag har vi haft finbesök från Norrköping. Lina, Sandra, Theodor och Elliot har tillbringat dagen här. Det är alltid lika roligt att ha dem här. Att det var fint väder så vi kunde vara ute var ett stort plus också. 

Bebisen fick låna Theodors kanin. Goding! 


Tack för att ni kom hit ❤️




Fotografering

Idag gjorde vi något som inte alls är "våran grej", vi var och tog en massa kort. Vi ville föreviga magen. Det blev några kort på oss båda men mest på mig och på bara magen. Hon var verkligen toppen! Jag tycker ju att det är jobbigt att vara med på kort i vanliga fall men idag gick det jättebra. Det var till och med roligt. Och det kändes bra när hon sa att jag kändes avslappnad. Jag längtar efter att få se bilderna. 


Underbart med hus

Idag på förmiddagen så satt vi ute och njöt av det underbara vädret. Jag älskar att ha hus! Förra sommaren satt vi och svettades i lägenheten. Nu var det en jättefin lägenhet och vi trivdes hur bra som helst, men man var lite fast inne. Ville vi komma ut och njuta av det fina vädret så var vi tvugna att gå/åka någonstans. Balkongen blev som en bastu. Det blev inte att man njöt av sommaren på samma sätt. Nu kan vi gå in och ut hur vi vill, och kan sitta i både solen och skuggan. Underbart! Och när det blir för varmt på nätterna så kommer vi kunna sova i källaren, där blir det ju aldrig varmt. Det kommer nog inte dröja innan vi börjar sova där. 



Tvättmaskin

Äntligen ska jag gå och lägga mig! På förmiddagen tog jag det bara lugnt, strax innan 14:00 åkte jag till Evelina och tog en kaffe. Hann vara där i lite mer än en timma innan jag skulle hämta Robin på jobbet. Då åkte vi direkt till Lyrestad för att hämta en släpkärra, hem för att hämta lite saker och sen vidare till Mariestad. Vi var nämligen tvungna att köpa en ny tvättmaskin eftersom våran gick sönder igår. Jag var så sur! En trasig tvättmaskin var mer än vad jag orkade med kände jag. Jag som skulle börja tvätta bebisens kläder och allt nu, plus våran tvätt. Som tur är så höll sig Robin lugn (och då även lugnade ner mig, hej hormonkarusell) och sa att vi skulle åka och titta på en ny idag. Vi hittade ett bra paket med Husqvarna tvättmaskin och torktumlare. Även torktumlaren har krånglat ett tag så vi bytte ut båda maskinerna. Sen hem igen och greja lite medans vi väntade på Robins pappa som skulle komma och hjälpa Robin att koppla in allt. Även Tindra och Åsa var med, det var jätteroligt att träffa Tindra för det var ett tag sedan sist. Men det tog lite längre tid än vad de trodde med tvättmaskinen för de var tvugna att borra och dra om lite. Så vi sa att vi kunde köra hem Reino när vi var klara så Åsa och Tindra kunde åka hem så Tindra kunde lägga sig. Sen höll de på ett tag till. Då var det en liten sak som saknades men som Reino hade så vi körde hem honom och hämtade det som behövdes. Då insåg vi att vi inte hade hunnit äta något så det fick bli McDonalds på vägen hem. Klockan hade redan hunnit bli 22:20 ungefär när vi åkte från Mariestad. När vi hade ätit så kopplade Robin på det sista så nu är det klart. Jag längtar faktiskt lite efter att testa maskinerna imorgon.

Det var väldigt skönt att lägga sig nu ialla fall efter den här eftermiddagen och kvällen. Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Robin har fridag eftersom han har haft jouren, så vi får se vad vi hittar på när båda är hemma. 

Vecka 33

Hur kommer det sig att det känns som en evighet kvar tills vårat lilla mirakel är här, samtidigt som det känns som vi byter vecka hela tiden?! Vecka 33 idag ❤️

Jag mår mycket bättre nu. Jag känner mig inte alls lika gnällig och trött nu som jag gjorde förra veckan. Visst, förvärkarna kommer oftare och jag har fortfarande ont och känner mig trött och tung men det känns ändå lättare nu. Jag kanske har vant mig? Men det är väldigt skönt att vara sjukskriven. Sömnen är det fortfarande sisådär med, och nu får jag springa på toa flera gånger per natt. Då är det skönt att inte ha några måsten när man vaknar. 

Jag längtar faktiskt till förlossningen. Jag längtar efter att känna att allt startar och vi måste åka in, jag längtar efter att få komma in och veta att det är dags och att vi snart har våran bebis hos oss. Den här väntan börjar bli olidlig! Vi är så nyfikna på dig! 







Våran lilla Brynäs-supporter

Robin och hans pappa beställde lite från Brynäs-shoppen förra veckan och idag hade sakerna kommit. Så nu har bebisen en egen matchtröja, body och nappar. Så sött! Allt kommer vara för stort ett tag men vi tog det minsta som fanns på allt. Men matchtröjan kan h*n ju ha på sig ändå. Vi köpte även en haklapp, pipmugg och nappflaska. Jag sa till Robin att det kommer dröja innan det kan användas (min förhoppning är att jag kommer kunna amma ett tag och då kommer inte heller nappflaskan behövas under tiden) men han tyckte att vi skulle köpa det ändå. 

Den lilla matchtröjan är bland det gulligaste jag har sett! 







Nu är det igång på riktigt

Nu kan man säga att min sjukskrivning är igång på riktigt. Igår var det ju planeringsdag på jobbet och jag var med fram till lunch. 

Jag vaknade när Robin skulle till jobbet och då hade jag svårt att somna om för bebisen hade hicka så det hoppades för fullt i magen. Men när Robin hade åkt så somnade jag om till strax efter 09:00. Det enda jag har som jag "måste" göra idag är att åka till Ica och skicka tillbaka en sak som vi fick hem förra veckan som inte passade. Annars tänker jag bara ligga och kolla på tv, och eventuellt greja lite i bebisens rum. Vi ska måla om därinne så jag tänkte lägga in allt som vi har köpt i garderoberna, om allt kommer få plats vill säga. Herregud vad vi har handlat! 

Mors dag

Igår tänkte jag mycket på att nästa år så blir även jag firad på mors dag. Underbar tanke! Men jag fick också blommor igår, av Sandra och Micke. För att jag snart är mamma. Fina ni, ni är för snälla! ❤️ Jag blev jätteglad! 

Det kändes konstigt att inte gå till jobbet imorse. Men eftersom jag inte har sovit så mycket inatt så var det väldigt skönt att inte behöva stressa upp. Jag har hunnit träffa Evelina en stund, och blev bjuden på frukost när jag kom dit. Väldigt uppskattat! 

Nu ska jag och vilden i magen ligga i soffan och bara kolla på tv. 


RSS 2.0