Kort vecka

De senaste dagarna har gått i ett. I fredags var jag ute och åt med några från jobbet, i lördags grejade vi här hemma och grillade hos Helena och Jonas. Och i söndags var jag i Skövde med Camilla. Igår blev det en långfika (väldigt lång fika) med Elina och Marie efter jobbet. Jag saknar att jobba med dem och jag är glad att vi fortfarande träffas ibland. 

Jag önskar att jag var ledig idag, det skulle behövas. Dessutom så är det så fint väder så jag skulle vilja vara hemma och plantera lite blommor i alla krukor vi har i trädgården. Jag ska nog ta och vara hemma någon dag snart och bara vila ryggen. Men både denna veckan och nästa är ju kortare veckor pågrund av påsken, och det ska bli väldigt skönt att få vara lite extra ledig. Och så längtar jag till helgen för mamma, pappa, bröderna och mormor och morfar kommer hit och firar påsk med oss. 

Vi brukar inte ha något påskpynt (mycket pågrund av Pucko och att han måste vara på allt i växtväg) men iår testade jag att ta in påskris med fjädrar. Får se hur länge det får stå. 



Vecka 23

23 veckor avklarade, 17 ( max 19) kvar. Sedan har vi dig äntligen hos oss, älskade lilla vilde ❤️ 

Kroppen fortsätter vara trött, och detsamma med huvudet, men annars så mår jag bra så jag vill ändå inte klaga. Lite sammandragningar vid tunga lyft (inte alltid, men ibland) fortfarande men inget som håller i sig en lång stund. Sparkarna känns oftare och oftare nu, de kan komma när jag minst anar det. Men det märks att bebisen har vuxit mycket för nu kan det nästan göra ont när han (magkänslan har inte ändrats, jag tror fortfarande att det är en pojke) bökar runt och vänder sig, speciellt om det är långt ner. Det känns även på blåsan att det är någon som ligger och trycker på den ibland. De senaste dagarna har jag även vaknat och varit kissnödig, det har jag sluppit tidigare. 

Min nya kvällsrutin innan jag ska sova är att ligga och titta på magen och se hur den rör sig och hålla händerna på magen och känna sparkarna. Har jag armen på magen så kan den "hoppa till" om han får in en spark precis där den ligger. 


Jag har aldrig känt mig så fin som jag gör nu ❤️ 




Dags för jobb

Jag ska strax bege mig mot jobbet. Jag vaknade lite tidigare än vad jag hade tänkt idag, men eftersom jag kände mig ganska pigg då så gick jag upp. Så jag har verkligen inte behövt stressa utan jag har ätit frukost i lugn och ro och hunnit sitta framför tv:n lite. Jag har stängningen idag så det kommer bli en ganska lång dag, men dagarna går så fort på jobbet så det gör inte så mycket. Storstädningen tog jag hand om igår så när jag kommer hem idag så ska jag bara ligga i soffan och ta det lugnt. 

Jag måste egentligen plocka in min disk i diskmaskinen och fixa det sista innan jag måste gå, men lilla Slash började precis sparka en massa så jag skulle gärna sitta kvar en stund. Får aldrig nog av dessa små sparkar ❤️

Lilla, lilla handen

Jag har lite olika appar nu under graviditeten och den ena är Ovia Pregnancy. Inte nog med att det står om bebisens utveckling, det går även att se hur stor bebisens hand är just nu. 

Skulle bebisen lägga handen på skärmen så skulle den vara så stor som den rosa handen. Den vita handen är så stor (ungefär) som den kommer vara vid födseln.  


Jag går in på den här appen varje dag och tittar, och då ser jag hur fort bebisen faktiskt växer nu. Det har hänt ganska mycket på bara någon dag.


Snart får vi hålla i den där lilla, lilla handen ❤️

Tidig morgon

Igår var det fullt upp hela dagen. Förra helgen så klipptes våra tre äppleträd och igår gick vi upp tidigt för att hinna slänga alla grenar innan tippen stängde. Det har bara öppet till 16:00 på vardagarna och då har vi inte hunnit dit något eftersom vi jobbar. Igår var tippen öppen 09:00-12:00 och då ville vi få det gjort, så 09:05 var vi där. Knappt 1,5 timma senare var vi klara och då köpte vi med goda baguetter från Hembageriet. Sen tog vi tag i lite städning och jag bakade en sockerkaka innan Sandra och Micke kom. En stund senare kom Simon och Sofia och då tog vi en fika. När Simon och Sofia hade åkt så grillade vi med Sandra och Micke. Till middag blev det grillat igen, men med Robins pappa, Åsa och Tindra. Vi har grillat 5 eller 6 gånger bara sedan förra fredagen, och många fler gånger lär det bli. 

Idag var vi uppe redan klockan 08:00, båda två vaknade och kände oss pigga. Så då flyttade vi oss till soffan och tittade på Beck - Invasionen. Bara en liten stund efter filmen var slut så blev Robin utringd på jobb (han har jouren) och han har inte kommit hem än. För en timma sedan ungefär så skrev han att det kunde dröja några timmar till. Jag har roat mig med att handla, läsa, titta på tv, tvätta och baka bröd. Och nu sitter jag och tittar på saker till bebisen, inget ovanligt direkt. 


Materiell lycka

När jag slutade idag så gick jag förbi Pressbyrån och hämtade ut skötväskan som hade kommit redan idag. Och den är så fin! Jag ångrar verkligen inte att vi köpte den. 



De verkar inte kunna bestämma sig

Nu var visst inte leveransen av skötväskan försenad längre. Det är ganska stor skillnad på början av maj och 19 mars. Men men, jag klagar inte. 


Nu ska jag gå och lägga mig! Efter att bara ha sovit tre timmar inatt (skitnatt!), jobbat 07:30-16:00 och sedan APT 16:30-19:00 på det så är man ganska mör i både kropp och huvud. Det ska bli så skönt att få sluta tidigt imorgon! 13:00 tar jag helg. 



Vecka 22

Det är ju galet! Är det verkligen en ny vecka redan? Idag välkomnar vi ialla fall vecka 22 ❤️ 

Sparkarna kommer oftare nu. Jag känner dem inte bara när jag lägger mig på kvällen, utan det kan räcka med att jag sätter mig ner någon minut. Och ibland behöver jag inte ens göra det. Våran aktiva lilla buse ❤️ Varenda lilla livstecken är så betydelsefull! 

Jag är riktigt trött på min rygg och mina fogar nu! Det är farligt att sitta still eller ligga ner för länge, då blir jag stel och öm. Men jag kan inte stå upp för länge heller för då blir jag jättetrött i ryggen. Det är ett himla pusslande det där. Vissa dagar är det jobbigt att gå upp ur sängen för att det gör ont, men oftast känns det bättre när jag har kommit upp och fått röra mig lite. Annars mår jag bra och jag är imponerad av vad kroppen klarar av. Jag tar verkligen igen för de veckorna jag knappt hade någon matlust, nu är jag hungrig nästan hela tiden! 






Hallförvaring

Idag när jag slutade så passade jag på att städa medans jag väntade på att Robin skulle komma hem från jobbet. Vi skulle till Mio för att titta på hatthyllor och skohyllor. Vi har velat byta ut hatthyllan och skohyllan som lämnades kvar sedan vi flyttade in. Vi hittade en perfekt förvaring som vi är väldigt nöjda med. 


Just nu känns det som att jag skulle göra nästan vad som helst för att få vara ledig imorgon. Jag är så trött! Men jag börjar 09:00 imorgon så jag får sova lite längre ialla fall. Till skillnad mot idag när jag började 06:00. 

Det är ett mirakel, vårt mirakel

Jag har tänkt på en sak de senaste veckorna... Vi längtar ihjäl oss efter det lilla miraklet i min mage, men jag vill ändå inte att tiden ska gå för fort nu. Jag vill hinna njuta av den växande magen och alla sparkar och buffar, jag vill hinna njuta av den här tiden. Men samtidigt så vill jag såklart inget hellre än att vi ska få ha våran bebis hos oss. Ibland vill jag spola fram tiden, ibland vill jag pausa den. 

Visst, ryggen orkar inte så mycket som jag vill att den ska och jag som inte trodde att jag kunde bli mer svankig har en rygg som blir mer och mer svankig för varje dag som går känns det som. Och tro mig, det hjälper inte mot ryggvärken. Hade gärna bytt ut min rygg under graviditeten. Fogarna strejkar och jag är trött. Men för varje spark så glömmer jag bort allt det för en liten stund. För varje spark så känns det som att hjärtat ska sprängas av all kärlek. Att lägga en hand på magen och få en spark tillbaka är så obeskrivligt! 



Du är det bästa som har hänt mamma och pappa ❤️ Vi ska alltid skydda dig och ge dig det bästa vi kan. Du kommer aldrig förstå hur efterlängtad du är, du kommer aldrig förstå hur älskad du är. Vi älskar dig ❤️ Mammas och pappas lilla mirakel. 

Örebro

Just nu sitter jag och äter frukost och kollar på How I met your mother med en vild bebis i magen som sällskap. Det är inga dåliga sparkar han får in, undrar hur det ska bli när han växer och blir större och större? På sparkarna så känns det som han växer flera centimeter per dag. 

Om 50 minuter ungefär så ska jag åka och hämta Evelina. Vi ska till Örebro för lite shopping (och många fikapauser) på Ikea och Marieberg.

Försenad

Så typiskt! Men som tur är så behövs den inte än. 



Färg

Lite färg kan verkligen göra en stor skillnad. 




Vecka 21

Hur kan tiden gå såhär fort?! Men jag klagar inte. 

Bebisen måste växa massor nu för jag har rätt så mycket växtvärk. Sammandragningarna kommer lättare nu, igår hade jag nästan hela dagen. Men det var inget som gjorde jätteont eller var obehagligt, men jag får hålla koll så det inte kommer mer och starkare. Då får jag ta kontakt med barnmorskan. Kroppen känns tung, stel och öm just nu, jag hoppas att det går över snart. Idag slutar jag tidigt så då ska jag gå hem och bara ta det lugnt och vila. 







Väldigt praktiskt 

King Fisher

Idag blev det en helkväll med Camilla, Sandra och Micke. Först ett trevligt besök på King Fisher med god mat och sen en sväng till Lyrestad. Jag kände Camillas bebis sparka för första gången idag också. Så mysigt! Och lite häftigt att tänka att det är kusinen till våran bebis som ligger därinne. Jag är säker på att de kommer få det roligt tillsammans när de växer upp. 



Nu ska det bli skönt att sova, men hade gärna haft en lång sovmorgon imorgon. Det är skönt att jag slutar tidigt ialla fall. 

När vi la oss nu så hade jag inte täcket på mig för jag hade smörjt in magen med olja. Jag kände att Grodan/Slash bökade runt och sparkade så jag tittade ner på magen och då ser jag hur den hoppar till. Även Robin fick se, och nu har sparkarna synts utanpå flera gånger. Overkligt men underbart ❤️


Elodie details Black edition

Jag kunde inte hålla mig! Jag har beställt en skötväska, en som jag har velat ha länge. Den är så fin och på recensioner och andras omdömen så låter det som att det är en väldigt bra väska. Det är många veckor kvar tills den ska användas men jag kunde verkligen inte låta bli att beställa den. Och det skadar väl inte att dela upp utgifterna lite. Det stod även att den inte kommer levereras förrän sista veckan i mars. Dessutom så har vi tid att skicka tillbaka den om vi inte skulle vara nöjda. 





Älskade säng

Äntligen ligger jag i sängen! Jag trodde aldrig att jag skulle få gå och lägga mig... Först planeringsdag 08:00-16:00 och sen ett möte på två timmar. Jag hade kunnat somna när jag kom hem. Men det var en intressant dag. Vi hade en föreläsning på tre timmar som handlade om barns språkutveckling, och den var en av de bästa föreläsningarna om barns språk som jag har lyssnat på. Det verkar som Grodan också tyckte att det var intressant för han levde rövare under mestadels av tiden som föreläsaren pratade. Det är lite svårt att fokusera när sparkarna kommer igång. Men jag vänjer mig väl snart vid dem. 

Det är ju några veckor kvar tills jag måste hålla koll efter dagliga rörelser men det gör mig absolut ingenting att jag känner sparkar dagligen nu också. 

Stor skillnad

Det har varit en jättemysig helg med familjen (men Andreas var saknad). Förutom en sväng till Mariestad så har vi bara varit hemma. Och pappa har gjort det så fint i köket! Tack igen världens bästa pappa ❤️ Tur att vi har dig. Jag saknar dem men vi ses om bara fyra veckor, de kommer nämligen hit och firar påsk. 

Fler bilder kommer.


Robin åkte och jobbade för en liten stund sedan och jag ligger och kollar på How I met your mother, men jag måste sova nu. Imorgon är det planeringsdag på jobbet. 

Första gången

Igår fick Robin känna sparkar för första gången ❤️ Han har lagt handen på magen innan när Grodan har sparkat men han har inte känt något. Men igår när vi la oss så tyckte jag att sparkarna kändes lite extra mycket så jag sa åt honom att lägga handen på magen, och då fick han äntligen känna de små sparkarna. Jag hoppas att han får känna dem snart igen. 

Vecka 20

Nu har halva tiden gått, det är helt galet! De här första 20 veckorna har gått så otroligt fort, får se hur fort sista tiden går. 

Jag mår bra och trivs i min graviditet, ryggen och fogarna bråkar men annars kan jag inte klaga. Tröttheten har jag på något sätt vant mig vid. Det kommer lite sammandragningar ibland, speciellt om jag bär tungt eller går fort, men det är inget som gör speciellt ont eller är obehagligt. Jag känner sparkar och rörelser så fort jag sätter mig eller lägger mig ner, ibland även när jag står still en stund. Det är en väldigt aktiv bebis därinne! När jag sa det på ultraljudet så höll barnmorskan med, det var nästan rena turen att vi fick några bra bilder. 






Fått mycket gjort

Idag jobbade jag 06:30-13:00 och det var så himla skönt att sluta tidigt. När jag kom hem så la jag mig inte i soffan som jag egentligen kände för, utan jag grejade med saker som jag har velat få gjort länge. Det är alltid en skön känsla när man får saker gjorda. Lagom till att jag var klar så kom Robin hem och inte långt efter det så kom Simon hit. Då tog jag med mig dem till färgaffären för att köpa färg till köket. I helgen kommer nämligen pappa, mamma och Chrille hit och pappa ska hjälpa oss att måla om i köket. Bort med den fula blåa tapeten och den hemska bården! Istället blir det vitt, och det kommer göra så stor skillnad! 

Just nu ligger jag i soffan med en sparkande buse i magen. Vi har precis ätit och när Robin och Simon gick ut och fixade med bilen så slängde jag mig i soffan. Jag tycker att jag förtjänar det nu, är trött både i huvudet och kroppen. Och jag blir ju inte piggare av att tänka på morgondagen. Innan jag börjar 09:00 så måste jag till labbet och lämna blodprov, sen till jobbet och jag har stängningen imorgon. När jag slutar så är det direkt vidare till en föreläsning som håller på till 20:00. Lång dag med andra ord. 


HIMYM

Efter matlagning och städning så la vi oss i soffan med godiset som blev över från helgen och nionde säsongen av How I met your mother. Bra kväll! 

Idag så insåg jag att det redan är mars, vart tog februari vägen? Fortsätter det gå såhär fort så har vi visserligen våran bebis snart, men jag vill hinna njuta av den här graviditeten också. Så det är lite delade känslor där. 


Hej då

Då var det hej då till fötterna på ett par månader. 


På tal om fötter, vi fick en bild på ena foten på ultraljudet. Världens finaste lilla fot ❤️ 



Vecka 19

Jag känner sparkar och rörelser väldigt ofta nu, och det är så mysigt. Musik verkar vara uppskattat. När vi var och firade Simon igår och musiken var på så tyckte jag allt att det blev lite extra livligt i magen. Men med tanke på hur mycket musik som spelas här hemma så är det kanske inte så konstigt. Vi längtar tills Robin kan känna sparkarna. 

(Det är inte världens bästa bild, fick ta en lite snabbt innan vi skulle åka) 






RSS 2.0