Fina vänner

Eddie och jag fick en perfekt start på veckan med fina vänner! Det blev en middag på Sand i Mariestad med Marie och Elina. Vi hade några månader att ta igen och prata ikapp och det blev en toppenkväll! 

Idag har vi umgåtts med Camilla och Melker. Camilla hjälpte mig med Eddie när jag skulle till tandläkaren. Tack igen! 
Ikväll när Eddie sov, Robin jobbade och jag hade gjort alla måsten så blev jag lite uttråkad så jag tog och bakade lite. Det blev cupcakes med rosor gjorda av smörkräm.



Helgen

Det har varit fullt upp den här helgen! I fredags så åkte jag och Eddie till Mariestad med Evelina och handlade. När vi var klara där så var det bara att åka direkt hem så jag kunde göra mig iordning. Klockan 18 mötte jag upp några tjejer från jobbet för god mat och musikquiz. Det blev en toppenkväll och jag hade så roligt! 


Igår gick jag upp tidigt för att fixa tårtor till Freias 5-årskalas. Frost-tårtor till en Frost-tjej. 





Efter kalaset var det direkt vidare till Evelina och Robin för god mat och trevligt sällskap. Vi var hemma sent, vi satt och pratade och helt plötsligt var klockan jättemycket. Det är så skönt att Eddie kan sova överallt, så vi fortfarande kan hitta på såna saker. Att han bjöd på sovmorgon till 9:30 var också uppskattat. Idag har vi haft en lugn dag hemma. Eddie och jag badade i badkaret tillsammans för första gången och han tyckte att det var jätteroligt. Så det får vi göra fler gånger. 



8 månader

Nu går tiden alldeles för fort! Det känns som jag knappt hinner vänja mig vid att han har blivit en månad äldre när ytterligare en månad har gått. 


Jag älskar att vara mammaledig och få tillbringa dagarna med Eddie. Han är verkligen våran lilla solstråle. Det är klart att han kan vara sur och arg men för det mesta är han glad och nöjd. De första månaderna så tänkte jag att vi skulle passa på att njuta av att han var en nöjd och glad bebis, att det säkert skulle vända. Men det håller i sig. Det är extra skönt de veckorna Robin jobbar och jag är själv med honom. Just nu är han inne i en ganska mammig period.


Eddie sover fortfarande bra på nätterna. När han vaknar så är det för att han vill ha välling eller att han har tappat nappen. På de här 8 månaderna så har vi aldrig haft en vaken natt, det längsta han har varit vaken är 30 minuter. Då gör det inte så mycket att han vaknar ganska tidigt på morgonen. Han har övergett snuttefilten, nu är det hår som gäller. Han vill ligga nära så han når att hålla i håret och ibland räcker det att lägga håret över ansiktet så somnar han. Jag hoppas han hittar tillbaka till snuttefiltarna igen (eller möjligtvis ett gosedjur) om han ska ha något när han ska sova. Det är ju inte direkt lika lätt med hår. Det roliga är att det bara vände på en dag. Eller han har alltid tyckt om att hålla på med håret men inte såhär. Tokiga unge!




Han åt inte så bra när han var sjuk men nu är det på gång tillbaka igen. Han tycker om allt vi ger honom, men favoriten är majskrokar och olika smörgåsar med ost, leverpastej eller messmör. Och apelsiner är supergott! När han får smörgås så skär vi dem i småbitar och så får han sitta och plocka och äta själv.




Bland det roligaste han vet är när vi säger ajaj när han gör något han inte får, då skrattar han bara. Och det blir några ajaj per dag nu. Sålänge han inte är trött eller hungrig så är han lätt att underhålla. Han är nyfiken på allt! Vi var ute och gick igår och först fällde jag ner ryggstödet och fällde ut suffletten för jag tänkte att han skulle sova en stund. Efter bara en liten bit fick jag ge mig, han försökte sätta sig upp och vill se allt runtomkring. Så jag fällde upp ryggstödet och drog tillbaka suffletten. Och så satt han nöjt hela promenaden. 


Han tycker att det är jätteroligt att hälsa på folk. Då säger han hej (det låter för gulligt) och antingen så håller han bara upp handen eller så vinkar han. High five är också väldigt roligt att göra. Vi kan stå i kön på affären och helt plötsligt så ser jag att han sitter och håller upp handen, då hälsar han på personen bakom. Jag blev så full i skratt när vi gick i Mariestad och han sa hej till en tant 15 meter bort, och när han inte fick svar så sa han hej 3 gånger till. Sitter vi i exempelvis ett väntrum så säger han hej så fort det kommer in någon. Det verkar som vi har fått en social kille. 



4 månader kvar till 1-årsdagen, hoppas de månaderna inte går så fort. 

8-månaderskontroll

Idag var det dags för BVC-besök och nu är Eddie 71 cm lång och 8750 gram tung. Egentligen skulle inte nästa besök ha varit förrän 10-månaderskontrollen, men han hade inte gått upp i vikt så bra så vi ska dit den 2/5. Hon vill se att han inte fortsätter dala på viktkurvan. 

Hon gjorde även lite kontroller på hörseln, synen och om han greppar saker och det gick jättebra! Han är så duktig våran lilla pojke. Han visade även att han kan vinka, säga "hej" och göra high five. 

Vi fick med en massa bra saker också. Rabatt på cykelhjälm, kvitto på att vi ska få hämta ut en gratis bok på biblioteket, information om mat, säkerhet i hemmet och kemikalier i hemmet, en smådelscylinder, och en affisch med råd vid förgiftningstillbud. Den affischen har vi på jobbet och den är så bra! Vi ska sätta upp den i städskåpet så den finns nära till hands. Även smådelscylindern har vi på jobbet och den är toppen även den.




Sulky

Jag har funderat på om vi inte ska köpa en sulky ett tag nu. För även om våran vagn inte tar stor plats när vi fäller ihop den så kan det vara skönt att ha en vagn som tar ännu mindre plats om vi har mycket packning. Det har inte blivit av att vi har beställt en, men Camilla var hos oss idag och så började vi prata om just sulkys. Så vi satt och tittade på olika sidor, och överallt var det rea på sulkys nu. Jag hittade en som jag tyckte om och den var sänkt med över 30 %, då kunde jag inte låta bli att beställa en. 






Då var vi där igen

Jag kände mig inte riktigt lugn över det här med Eddies andning, jag tyckte att den lät ansträngd. Det ihop med att han hostar slem igen gjorde att jag ringde vårdcentralen och de tyckte att vi skulle komma in. När vi var där så lät det "slemmigt" när läkaren lyssnade men just då var andningen bra. Vi ska ge honom hostmedicin vid behov (vilket har varit minst en gång om dagen sedan helgen). Vi ska även låta honom inhalera om det behövs. Men blir andningen konstig igen så ska vi ringa vårdcentralen, och då kommer han även få kortison utskrivet. Läkaren pratade om astma, jag hoppas verkligen att det inte är något sånt. 




Älskade lilla prins, jag önskar att du slapp det här. 


Mormor, morfar och morbror

Vi har haft en mysig helg med mamma, pappa och Andreas. Vi hade längtat så mycket efter dem! 



Mamma lärde Eddie att göra high five. Älskade lilla charmtroll. 

Det var bad i fredags också och de hann fram så de kunde vara med på det. 



Vi älskar er ❤️

RSS 2.0