Bus

Det är så mycket bus i den här killen! 
Han har kommit på att om han hänger sig över soffkanten så kan han kanske nå leksakerna i lådan som står nedanför. Livsfarligt med andra ord! 


Han tar av mig mina glasögon och försöker sätta på sig dem. 


Tidningarna som ligger (eller låg) i vardagsrumsbordet var superroliga att riva fram. Dem har vi flyttat på nu. Han ställer sig upp och använder bordet eller soffan som stöd och då är det livsfarligt om tidningarna ligger där. Vi vill inte att han ska halka, men vi vill inte plocka tidningar 20 gånger om dagen heller.




Pucko däremot tyckte att det var toppen! 
 

Familjesemester

Första helgen i juli är det dags för våran första familjesemester. Vi åker upp till Gävle på fredagen, på lördagen ska vi (om vädret tillåter) till Furuviksparken, och på söndagen åker vi hem igen. Jag måste erkänna att tanken på hotellfrukost inte bara en, utan två dagar, gör att jag längtar lite extra mycket. 



Gävle, hotell, Furuviksparken - bara vi tre ❤️


Faddrarna

Eddie och jag tillbringade kvällen hos Evelina och Robin, och Eddie var helnöjd. Inte nog med att han fick träffa Evelina, hon ordnade även så han fick bada. Nöjd kille med andra ord. 




Kalas

Det har varit fullt upp den här helgen! I fredags började jag förbereda tårtorna till Melkers kalas. På lördagen var det kalas för våran älskade Melker på dagen/eftermiddagen, och på kvällen kom Sandra och Micke hem till oss och åt tacos och tittade på film. 





Igår var det dags för min första mors dag. Det var en underbar och obeskrivlig känsla att få fira. 


Tänk att jag är mamma till den här pojken! 


Melker

Grattis på 1-årsdagen älskade Melker! 

Jag, din morbror och din kusin älskar dig ❤️

Ensjön

Eddie och jag har haft några mysiga dagar i Norrköping. Vi har njutit av fint väder, bjudit mormor och morfar/mamma och pappa på lunch, firat Chrille i efterskott och varit på badhuset med Marie, Emil och Theodor. Och som vanligt har jag varit noga med att bara hinna umgås med alla, det är väldigt viktigt för mig när vi är där. 





Världens bästa mamma gjorde en smörgåstårta, och hon är verkligen världens bästa på att göra smörgåstårtor! Skulle kunna leva på dem resten av livet. 















I söndags kväll tog Eddie sina första steg! Tre stycken tog han helt utan stöd! Älskade Eddie, vi är så stolta över dig. 

Jag trodde inte att vi skulle hinna träffa Robin men han hade sjukanmält sig så han var hemma när vi kom hem. Det är inte roligt att Robin inte mår bra men vi var glada över att få träffa honom. 


Vårruset

Igår var det dags för Vårruset med några från jobbet. Och det var så roligt! Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka att det var så roligt men jag hade verkligen fel. Jag sprang däremot inte utan jag och två till gick. 




Papp tog tåget hit igår, Robin har jobbvecka så pappa skulle vara barnvakt när jag var iväg. Idag ska vi åka med honom hem och tillbringa några dagar i Norrköping. Det blev perfekt tajming där! 


9 månader

Jag kan inte förstå att Eddie har funnits hos oss lika länge som han låg i magen. 9 underbara månader! 




Han växer och utvecklas så mycket för varje dag som går. Gåstolen är fortfarande en stor favorit och han springer runt i världens fart. Han tycker också att det är roligt att sitta på sin lekfilt och leka, han sitter antingen själv eller så sitter vi med honom. Pappa är fortfarande favoritordet men det låter som ett mamma är påväg. Han "pratar" hela tiden, en riktig pratkvarn precis som mamma. Det roligaste han vet just nu är att vi går med honom, han går själv men att vi håller honom i händerna. Det kan han göra hur länge som helst. Det är även väldigt populärt att gå längs med vardagsrumsbordet, själv! När han gjorde det första gången så var min första tanke stoppa tiden! Han har börjat klappa händerna, och leendet när vi klappar tillbaka är oslagbart. 




Det är ingen skillnad på sömnen och maten mot när han blev 8 månader. Han skulle kunna leva på fruktpuréer och välling. Så fort han ser vällingflaskan så slänger han sig efter den och spottar ut nappen. Majskrokar är toppen också om ni frågar Eddie. Han vill gärna smaka om vi äter någon och smaskar/"tuggar" för att visa att han också vill ha. Vi kan inte dricka mineralvatten utan att han ska smaka. Det senaste har han även börjat med en ny grej med sina vällingflaskor. Om han ser den så pekar han på den, gör pincettgreppet och stoppar in fingrarna i munnen. Tokunge! 




Han är fortfarande en superglad kille! Han är väldigt mammig just nu bara, det är ofta det bara är jag som duger om han är ledsen och trött. Det är inte alltid populärt att jag lämnar rummet heller. Om han gör något som han inte får och vi säger till honom så har han börjat fjäska. Antingen så vinkar han, pussar mot oss eller på oss (beroende på om vi håller honom eller inte), säger hej eller kramar oss. Men för det mesta skrattar han och tycker att vi är jätteroliga som säger ajaj eller stopp. 



Välbehövligt dygn

Vi har haft besök av Sandra, Lina, Theodor och Elliot i helgen, de kom hit i lördags och stannade till idag. Vi har ätit gott och varit ute och njutit av det fina vädret. Och när barnen sov så satt vi uppe och pratade. Det är jätteroligt när vi träffas en förmiddag eller eftermiddag men det var välbehövligt att få ett helt dygn, då behövde vi inte stressa. Nästa gång de kommer hit så ska jag ta med dem till Sjötorp. 

Tack för att ni kom hit!



Kortison och tänder

När vi var på BVC i måndags så tyckte vår BVC-sköterska att barnläkaren skulle titta på Eddie eftersom andningen inte är helt okej än. Han låter som han har det jobbigt ibland och om han har sprungit omkring, rört sig mycket eller har gråtit/varit arg så kan andningen också påverkas. Att han var lite snorig fortfarande var inget konstigt eftersom barn tydligen har i genomsnitt en förkylning i månaden upp till de är 2 år, men hostan håller i sig. Hon tyckte inte heller att vi ska behöva springa på vårdcentralen stup i kvarten, vi har varit där tre gånger nu. Så vi fick en tid i onsdags. Barnläkaren på vårdcentralen är verkligen toppen! Han lyssnar och förklarar så man känner att man blir tagen på allvar. Jag berättade att vi har allergier och astma i familjen och att Eddies andning blir påverkad när han är förkyld. Nu ska han få inhalera kortisonspray morgon och kväll i två veckor, tycker vi inte att det är bättre efter det så ska vi ringa till dem igen. Vi hoppas såklart på att det ska bli bra nu men skulle det inte vara bra efter den här behandlingen så blir det eventuellt en till behandling på två veckor och /eller en utredning för astma och allergi. 

Nu håller vi tummarna! 


Idag upptäckte jag även att två tänder i överkäken spricker igenom just nu. Inte konstigt att han har varit lite mer ledsen än vanligt och att det rinner ur munnen på honom. 


Fy mig

Det har visst gått över två veckor sedan jag skrev sist. Sedan dess har vi varit ute och njutit av det fina vädret, hälsat på hos mamma och pappa och firat pappa, träffat Camilla och Melker, varit på extrakontrollen på BVC (nu ser det bra ut med vikten igen), träffat Evelina, cyklat för första gången, jag och Evelina tog en shoppingtur i Skövde, vi har firat Valborg med fina vänner, vi har varit på Ikea i Örebro med Evelina och Robin, Eddie och jag tittade på Viken runt med Evelina och Robin. De senaste två veckorna har gått väldigt fort med andra ord! 

Eddie verkar älska att vara ute.







Mormor ❤️
Morfar ❤️ 
Jag gjorde en tårta till pappa när han fyllde år. 

Morbror ❤️ 
Det syns inte på bilden men han tyckte faktiskt att det var roligt att cykla. 

Här har ni en som älskar sin gudmor. 




Eddie hittade en ny kompis på Ikea. 

Populärt ställe att parkera på. 

Vi tog med oss kusinen på en promenad. 

Vi har tagit tag i trädgården. Välbehövligt efter vintern! 






RSS 2.0