Härlig helg

Ännu en helg som har gått alldeles för fort! I fredags åkte vi till Mariestad för att köpa present till Tindra som fyller år den 7/9. Resten av kvällen blev lugn och vi kollade på filmer och serier. På dagen igår så gjorde vi ingenting alls. Vi tog en sovmorgon och sen kollade vi bara på serier fram tills det var dags att träffa Evelina och Robin. Vi åkte först hem till dem och sen vidare till Krubb i gästhamnen för att äta. Det var jättetrevligt och väldigt god mat. Efteråt så åkte vi hem till dem igen och satt och pratade och spelade kort. Det var en riktig toppenkväll! 

Idag tog vi en sovmorgon igen och låg kvar länge i sängen och kollade på tv. Resten av dagen har jag tillbringat i köket känns det sen. Först gjorde jag hemmagjorda hamburgare med hemmagjort hamburgarebröd och sen bakade jag bröd. Hade vi haft mer plats i frysen så hade jag bakat ännu mer. Jag längtar efter huset, då kommer vi ha en stor och en liten frys. Nu är det bara 60 dagar kvar tills vi får nycklarna. 


Kvällen avslutas med en film och nachos med smält ost och salsa. 

Till bröderna

Snäll storasyster man är:



Sista dagen

Imorgon är det sista dagen på Syrenen så jag ska ta med fika. Det fick bli en hemmagjord tårtbotten med vaniljkräm, drottningsylt och blåbär. 



En eftermiddag på banken

Nu är snart halva veckan gjord, så nu är det verkligen inte långt kvar till jag börjar på nya jobbet. Det kommer bli toppen, det vet jag. Jag längtar!


Idag skulle jag ha jobbat till 16:30 men jag var tvungen att sluta tidigare för vi hade tid på Länsförsäkringar klockan 14:00. Det var en himla massa som skulle göras! Först träffade vi en jurist för att prata om bland annat samboavtal, testamente, arvsrätt och vad som händer om vi går isär eller om någon av oss avlider. Det kändes jättekonstigt och svårt att ens föreställa sig men sånt som måste bli gjort. Jag hoppas att jag får bli gammal tillsammans med Robin men OM något skulle hända någon av oss så är det skönt att veta att den andra inte förlorar allt. Det var en väldigt bra jurist som förklarade bra. Efter det träffade vi vår bankman för att gå igenom lånet och hur det ska läggas upp, vad månadskostnaden kommer bli och hur vi ska lägga upp våra konton när vi byter bank till Länsförsäkringar. Sedan träffade vi ännu en person för att prata om hemförsäkring och livsförsäkring, så nu är även det klart. När det var klart så träffade vi vår bankman igen för att göra klart det sista inför bankbytet, gå igenom det lite snabbt igen och till sist skriva på papper. Jag har aldrig varit på en bank så länge innan, 2 timmar och 10 minuter satt vi där. Men skönt att ha allt det där klart! 

Efter besöket på banken så köpte vi mat och tog en tur inne på Dollarstore som har öppnat i Mariestad. När vi kom hem så slängde vi oss i soffan och där blev vi kvar. Men nu ska vi göra oss klara för att sova. 


Doris

För några timmar sedan fick min Doris somna in. Jag kommer sakna dig, min älskade tant ❤️ Du skulle ha blivit 14 år i februari, du har funnits hos oss i mer än halva mitt liv. Du skulle ju bli lika gammal som mig... Men det här var för ditt eget bästa, du började ju bli gammal och vi hade varit själviska om vi hade hållt dig kvar. Jag är glad att jag fick säga hej då till dig i helgen. 

Jag älskar dig min surpuppa ❤️ 


...jag kommer aldrig glömma när vi hämtade dig när du var en liten lurvig boll. 


Ni ❤️

Jag har haft en underbar helg med en massa kvalitetstid med familj och vänner. Om ni bara visste hur mycket jag älskar er ❤️

En datatårta till en datakille




Nu tar jag helg

Nu var näst sista veckan på Syrenen hjord. De har planeringsdag imorgon så jag tog ledigt, det betyder att min helg börjar redan idag. Och det är då himla skönt för det har varit mycket den här veckan. Igår var bästa dagen för då var det planeringsdag på Kastanjen. Det var riktigt roligt så nu längtar jag ÄNNU mer till den 1/9. Det kommer bli toppen där.

Idag stängde jag så jag var inte hemma förrän nästan 18:00. Det är aldrig roligt att stänga men det kändes ännu jobbigare idag för när jag vaknade imorse så hade jag ont i öron och hals och så är en förkylning på gång. Men nu får jag inte bli sämre för jag åker till Norrköping imorgon och då vill jag inte vara sjuk. 

Nu ska jag ta och göra en tårta som jag ska ta med mig. Andreas fyllde 17 igår så ska göra en till honom. Visar bild sen.

Som vi längtar




T

Det var riktigt roligt att ha Tindra här i helgen, extra roligt när det gick så himla bra. Vi har busat, åkt bil (hon älskar att åka bil, redan när hon vaknade igår så sa hon "åka bil"), bakat, hon har lekt och gosat en massa med Pucko som är hennes nya bästis (hon ropade efter honom hela tiden) och vi har skämt bort henne ordentligt nu när vi hade chansen. Jag gör gärna om det snart igen. 

Hon sov länge idag också så jag kan absolut inte klaga på att jag inte har fått sova i helgen. 








När hon kom in i sovrummet och fick syn på min Brynäs-tröja som hängde på garderobsdörren så sa hon "Tindra ta på den". Klart hon fick, och hon brydde sig inte om att den var x antal storlekar för stor. Hon var nog Brynäsare redan i magen (med en viss påverkan från sin pappa i och för sig). Hon skulle ha på sig allt med Brynäs och hon klappade Robins Brynäs-kudde och sa "fin". 




Hela helgen

Vi är barnvakt åt Tindra i helgen. När jag slutade igår så åkte vi och hämtade henne på förskolan. Sen åkte vi hem och lämnade hennes saker och åt lite frukt innan vi tog en promenad till affären. Tindras höjdpunkt med besöket på affären var när hon fick en piggelin, det är inte svårt att göra henne nöjd. 

Jag hade ställt in mig på att behöva gå upp senast 07:00 idag men Tindra sov ända till 08:30. Och hon hade nog sovit längre om det inte hade varit för att min telefon ringde. 




Hos Robin och Fia får man göra vad man vill och igår ville Tindra ligga i soffan och äta banan med stövlarna på.



Ingen höjdare

Att gå och lägga sig vid 22:00, vakna 03:15 och sen inte kunna somna om är inget jag rekommenderar...


Den här veckan har känts ovanligt lång, det var länge sedan det var så. Men på ett sätt är det skönt för jag blir bara stressad när tiden går fort. Samtidigt som jag vill att det ska vara den 1/9 och 30/10. Knepig situation det där. 

Efter jobbet idag så blev det en lång fika med Evelina. En eftermiddag full av prat om allt och inget är aldrig fel. Vi har redan gjort lite planer för nyår också. Här är vi ute i god tid ska ni veta. 


Antar att jag ska försöka sova nu för jag börjar 06:30 imorgon med 2 timmar planering, sen när jag slutar 15:30 så åker jag (eller troligtvis vi) in till Mariestad för att hämta Tindra på förskolan. Hon ska nämligen vara här hela helgen för vi ska vara barnvakt. 


Förändringar

Just nu ligger jag i soffan och kollar på tv men jag borde sätta mig upp för jag är nära på att somna. Jag hade svårt att somna igår och så jobbade jag 06:30-13:30 idag. Dessutom så började vi på de nya avdelningarna idag och även om jag känner de jag jobbar med och barnen så var det en massa nytt och lite halvstressigt. Men det kommer nog kännas bättre redan imorgon. 


Idag är det bara 3 veckor kvar tills jag börjar på nya jobbet!

Mysig helg

Den här helgen har vi bara tagit det lugnt. Jag stängde i fredags så jag var inte hemma från jobbet förrän strax innan 17:30. Vi låg bara i soffan och kollade på serier. Gårdagen blev också lugn, en kompis kom hit så vi satt och pratade med honom en stund. När han åkte hem så åkte vi och köpte mat och sen blev det ännu mer serier. Även den här dagen har varit precis lika lugn. Det har varit skönt med en sånhär lugn helg, det var precis vad jag kände för. 


Av alla grejer som finns så blev vi sugna på tårta så vi gjorde en med hallon/blåbär- och vaniljkrämfyllning och blåbär som topping. 



Inredning

Sitter och kollar olika inredningsidor på internet. Jag önskar att jag vore miljonär så jag kunde köpa alla onödiga och fina saker som jag hittar och vill köpa, men som vi egentligen inte behöver. Vi har några saker som vi vill köpa, en ny soffa och ett nytt vardagsrumsbord t.ex., men det har vi velat göra länge så det är inte att det behövs pågrund av att vi flyttar till hus. Det och ett matsalsbord är det vi vill köpa, och det är skönt att det inte är mer. Det skulle vara jobbigt om vi skulle behöva köpa allt nytt. Sen har jag en maaaaaaaassa "småsaker" som jag vill köpa, men det är inga måsten. 



Jag har tänkt massor på huset idag, att det faktiskt är vårt, men det sjunker ändå inte in. Det kommer nog ta ett tag. Till och med pärmen till alla huspapper som vi fick av mäklaren gör mig glad... Jag har tittat på kontraktet säkert tio gånger sedan jag kom hem från jobbet. 






(Det kommer bli mycket tjat om huset ett tag tror jag)


Kvarngatan 17

NU ÄR VI HUSÄGARE ❤️

Idag skrev vi på papprena så nu är huset vårt på riktigt. Vi blev klara med budgivningen den 23/7 men vi ville skriva på papprena innan vi skrev det på bloggen, Facebook och allt det där ifall säljarna skulle ångra sig eller om det skulle bli något krångel. Och innan vi kunde skriva på några papper så var besiktningen tvungen att göras, och deras första lediga tid var den 6/8, alltså igår. Men nu är allt äntligen klart och påskrivet! Vi får tillträde den 30/10. 

Det är ett stort och jättefint hus med en stor och härlig trädgård. Ett stort plus med trädgården är äpple- och plommonträden. Det enda vi behöver göra är att måla trädetaljerna på huset nästa vår/sommar och så är inte alla tapeter våran stil så de kommer vi vilja byta. Men tapeterna är i bra skick så det är inget som måste göras direkt. Det ska bli så skönt att bara kunna flytta in utan att behöva fixa en massa. Nu längtar vi efter att få flytta in, ställa iordning våra saker och verkligen känna att det är vårt. Vi kommer få det så fint! 


Vi hade sån tur att det var en massa saker som säljarna inte ville ta med i flytten, sånt som vi kommer behöva. Alla möbler som står ute på tomten och i uterummet, grillen, poolen, paviljongen, alla möbler i paviljongen, en dubbelsolsäng, 2 liggstolar, en gräsklippare, en avfuktare, en eldriven häcksax, en frys som står i källaren och en kyl som står i garaget. Vi fick det inte gratis utan vi la till lite på priset, men ändå. Toppen ju! Det var fina saker också. 

Lite bilder på huset som är tagna från Hemnet: 


























Vill flytta in nu! 
Vårt alldeles egna hus. Jag är så lycklig!

Tillbaka till verkligheten

Första arbetsdagen efter semestern gick ganska fort. Jag började 06:30 imorse och jag trodde att det skulle vara jättesvårt att gå upp men det gick ganska bra. Däremot har jag inte sovit så jättebra inatt, somnade sent och vaknade flera gånger. Jag har bara legat i soffan sedan jag kom hem, är trött och skulle kunna sova redan nu men får vara vaken ett tag till. Just nu kollar vi på en serie på Netflix och det får bli några avsnitt till innan jag somnar. Jag öppnar imorgon så det är bra att jag är trött, för då kommer jag somna fort och orka gå upp och vara på jobbet 06:00.










...längtar till onsdag.

Själv

Idag ska Robin hem till en gammal klasskompis från gymnasiet så jag är själv hemma. Och min kväll ska bestå av popcorn, Netflix och choklad. Jag tänker ligga i soffan hela kvällen. Ska fönstershoppa på internet också, till vad får ni se om några dagar. 


Årets första kräftskiva

Igår var det kräftskiva hos svärfar! Trevlig kväll och god mat. Kräftor och räkor är ju bland det godaste som finns! Innan vi åkte hem så blev det en sväng förbi McDonalds med Sandra och Micke. 

Vi skulle ha åkt till Örebro idag men vi vaknade sent och kände att det blev lite stressigt. Vi vill ju hinna kolla allt när vi ändå åker dit. Så det fick bli Skövde idag och så tar vi Örebro en annan dag istället. 

När vi kom tillbaka till Töreboda så köpte vi med oss mat för ingen av oss orkade laga mat. Nu ska jag hämta chokladen som jag köpte förut och så ska vi leta fram en bra film.

RSS 2.0