Fredagsmys

Nu ligger vi i soffan och kollar på film efter att ha ätit oss mätta på god mat. Det är skönt att det bara är fredag idag. Robin har haft beredskap så han hade fridag idag, och eftersom han var ledig så kändes det som lördag när vi vaknade imorse. Då är det väldigt skönt när man kommer på att det är fredag. Efter att vi hade ätit frukost och gjort oss iordning så blev det ett snabbt besök i Skövde och köpte lite saker som vi behövde. När vi kom hem så grejade vi lite i tredje rummet. Jag längtar tills det är klart därinne. Annars har vi inte gjort så mycket idag. 

Nu ska jag återgå till filmen. 


Tur att jag inte ville bli läkare

Det är galet hur känslig jag är egentligen! Tejpen som satt över såret lossnade förut och jag mådde illa så fort jag såg såret. Och då ser det ändå fint ut. Tur att man inte ville jobba inom sjukvården... 



Blir seg

Jag har insett att en sjukskrivning gör en seg. Är trött fast jag har sovit bra. Blir väl så när man inte gör särskilt mycket.

I fredags när Robin kom hem från jobbet så åkte vi en tur med nya bilen, den är perfekt på alla sätt. Vi är så nöjda med den. I lördags gjorde jag Sandra barnvakt när hon var barnvakt åt Tindra, sov även över. Det var roligt att träffa dem och även att få en helkväll med Sandra. Det händer verkligen inte för ofta. När Tindra hade sovit middag i lördags så tog vi en promenad till affären och köpte lite goda onyttiga saker och på kvällen testade vi Online pizza, väldigt smidigt. Jag var hemma ganska tidigt igår och då gjorde jag inget alls, lastade mig i sängen och kollade på Skilda världar. På kvällen blev det en till tur med bilen. Som sagt, vi är nöjda!

Idag blev det en tur till jobbet för att lämna en present till världens bästa jobbarkompis. Passade på att prata om allt jag missat när jag har varit borta och så pratade jag med barnen såklart. Sen har jag inte gjort så mycket. Nu väntar vi på att matchen mellan Brynäs och Färjestad ska börja. Håller alla tummar och tår att det blir vinst! 


Borta

Äntligen är den stora klumpen och stygnen borta! De hade sytt med fem stygn. Jag var såklart nervös innan (typiskt mig!) men det gick bra. Det sista stygnet gjorde ganska ont men annars kändes det knappt. Och distriktssköterskan var jättebra! Jag låg ner och det var tur för jag blev snurrig när hon började ta bort det första stygnet. Varför vet jag inte. Nu sitter jag och väntar på att få komma in till arbetsterapeuten. 

Det ska bli skönt att kunna tvätta händerna och klä på mig ordentligt, nu behöver jag inte tänka på att jag inte får på mig alla tröjor heller. 





Jag älskar er

Har umgåtts med familjen, träffat moster och kusinerna, mormor och morfar, och farmor och farfar (krya på dig farfar ❤️). Fick även träffa världens bästa vänner. Har saknat er ❤️ Det var skönt att åka dit några dagar och få träffa alla. I måndags bjöd jag bröderna på frozen yoghurt, får passa på att skämma bort dem lite när jag får chansen. På eftermiddagen var vi hos Marie och fikade och då frågade Theodor om jag kunde hämta honom på förskolan på tisdagen. Självklart ville jag det, jag blev jätteglad! Så i tisdags hämtade jag honom och sen följde Marie och grabbarna med hem till mamma och pappa. Igår så träffade jag Sandra och hennes Theodor på förmiddagen, och Lina och Jessica på eftermiddagen. 







Mammas smörgåstårta är bäst!



Pappa visade ännu en gång att han är världens bästa pappa ikväll! Tåget skulle gå 17:36 idag, 17:50 säger de att tåget är försenat pågrund av ett tekniskt fel och 18:10 säger de att tåget inte kommer kunna åka för det är trasigt. Hade jag väntat på nästa tåg till Katrineholm så hade jag inte hunnit med tåget till Hallsberg där jag skulle ha bytt till tåget till Töreboda. Så jag hade alltså fastnat i Katrineholm. Eftersom jag ska ta bort stygnen 10:15 och träffa arbetsterapeuten 10:45 imorgon så hade jag lite panik (hade det inte varit för det så hade jag kunnat ta vilket tåg som helst imorgon). Hade inte hunnit fram i tid med tåg imorgonbitti.Så ringer pappa, men även om han hade kört mig till Katrineholm så hade jag inte hunnit fram i tid för att hinna med tåget där. Så pappa, bäst och snäll som han är, kör mig hela vägen. Tack igen pappa! Jag älskar dig ❤️



Bebisar

Kattungar påväg. De får gärna komma innan jag åker 


Härlig helg

Ligger i sängen och kollar på tv, väntar på att kaffet ska bli klart. Robin sover och det ska han göra några timmar till, han ska jobba inatt. 

Igår var en bra dag på flera sätt. Den började med ett bilköp. Bilen är superfin, Robin har funderat på en sån länge. Den ska in på rekondering innan Robin får hämta den. Så då kommer den tvättas och putsas utvändigt och invändigt, den kommer se som ny ut! Men det är en årsmodell 2013 så den är ju i princip ny. Jag älskar den här bilen! 

Resten av dagen så var vi bara hemma, vi kollade på hockey och en massa filmer. Det var mysigt och precis en så lördag som jag ville ha. 

Idag kommer vi nog inte göra mycket. Brynäs spelar sin första slutspelsmatch så den ska vi kolla på, det är det enda jag vet.
 

Nya bilen ❤️

 Audi A4. 





7 dagar

Det är redan en vecka sedan jag opererade mig. Det känns som igår, samtidigt som veckan har känts lång. Igår var jag på jobbet och lämnade läkarintyget och fyllde i sjukskrivningen. Visst att set är lite skönt att vara sjukskriven så saknar jag ändå jobbet. Speciellt när barnen blev glada när jag hälsade på. 

Robin började jobba i söndags natt så han tog helg redan igår morse. Vi har inte gjort något alls utan bara latat oss och det har varit skönt. Än sålänge har vi inget planerat i helgen, får se om vi hittar på något eller bara tar det lugnt. 


Dag 1

Då var första dagen på sjukskrivningen snart över. Jag har inte gjort mycket alls idag. Förutom en promenad så har jag mest latat mig i soffan. Och så bokade jag tågbiljetter till Norrköping, åker dit måndag-torsdag nästa vecka. Ska passa på att umgås med familjen och så ska jag kolla om tjejerna har tid med en fika. 

Just nu kollar vi på film men snart blir det hockey. Robin ska iväg och jobba vid 22:00. Jag tycker att det hade varit bättre om han hade jobbat dag. 

Handen då? Det går ganska bra. Det har gjort rätt så ont i helgen när såret läker men nu känns det lite bättre. Men idag är handen lite svullen och lite, lite blå. Men jag sitter med handen i högläge och rör på fingrarna och hoppas att det försvinner snart. Jag längtar redan efter att kunna använda båda händerna, man blir ganska handikappad med bara en fungerande hand. Får ju inte göra något alls med vänster hand. 


Soffläge

Vi har varit hemma en stund nu, stannade i Skövde påvägen hem och åt. Nu sitter jag i soffan med handen i högläge och en kopp kaffe och kollar på tv, Robin är iväg och tränar.  Resten av dagen kommer spenderas i soffan. 

Personalen på dagkirurgen var toppen! De tog verkligen hänsyn till att jag var rädd och nervös. Fick lugnande och ett bedövningsplåster på handleden efter en stund. Sen fick jag vänta ett tag (45 minuter kanske) innan jag fick komma in till operationssalen. Det var fyra stycken därinne och de var också toppen. Jag började gråta när jag la mig på sängen och de frågade hur det kändes, varför vet jag inte. Men de pratade om mitt jobb och frågade lite om det och då lugnade jag ner mig lite. Men så fick jag den där förbannade bedövningssprutan, och JÄVLAR vad ont det gjorde! Det kändes som han grävde runt i handen på mig, fast han säkert var jätteförsiktig och bara stack den långt in så den skulle bedöva där det behövdes. Men då fick jag panik och började storgråta igen. Kunde knappt ta djupa andetag. Men hon som satt hos mig lyckades lugna ner mig igen. Helt plötsligt pratade vi om Melodifestivalen och Morden i Midsomer och hon berättade vad som händer efter operationen. Tummen upp för henne! Helt plötsligt så säger läkaren att han ska sy ihop såret. När jag skrattade pågrund av något de sa så sa de "härligt att få se dig le". Och sköterskorna på avdelningen sa att jag hade varit duktig och att jag skulle vara stolt över mig själv. Skönt att få höra det och inte något som gjorde att jag kände mig dum över att jag reagerade som jag gjorde. Jag kan ju inte hjälpa det. När jag fick komma ut till avdelningen igen så fick jag fika och mitt läkarintyg och lite andra papper och sen fick jag åka hem vid 11:30 ungefär. Skönt att jag inte behövde stanna så länge. Nu har bedövningen släppt så det gör ganska ont. Men det släpper nog snart, har tagit smärtstillande också.
...det är så skönt att det är gjort!

Nu blir det en sjukskrivning i 4 veckor och om 2 veckor ska jag ta bort stygnen. 


Äntligen är det över




Då var det snart dags




Tolv timmar kvar

Klockan 9:00 imorgon ska jag vara på sjukhuset i Falköping. Jag pratade med narkosläkaren i måndags och jag ska få lugnande direkt när jag kommer dit. Men jag får inte äta eller dricka något innan ifall att de behöver söva mig. Det känns lite bättre nu. Det är skönt att det är så tidigt nu när jag inte får äta något också. 

Nu ska jag ta och duscha med Descutan som är en bakteriedödande tvål, måste göra det ikväll och imorgonbitti. Sen ska jag ta och packa ner det jag ska ha med mig imorgon. Det är inte så mycket men skönt att ha det gjort. Det kan bli lite väntetid så ska ta med en bok och iPaden så jag kan fördriva tiden.  

Äntligen

Idag fick jag hem mina nya fina skor


Converse

Idag beställde jag något som jag har velat ha i flera år; ett par låga, vita Converse. 





Oreo

Tänker på operationen och tycker synd om mig själv. Tröstäter Marabous nya smak; Oreo.



Blääää

Mindre än en vecka kvar




RSS 2.0