Älskade buse

Idag var det äntligen dags för rutinultraljudet. Det var så underbart att få se vårt lilla mirakel igen. Barnmorskan var toppen och jag kunde ställa alla möjliga konstiga frågor utan att känna mig dum. Allt såg jättebra ut och det var så skönt att få höra! Moderkakan ligger i bakvägg, så hon sa att det är inte alls konstigt att jag känner sparkar nu. Men det är en riktig liten vilde i magen, han (jag tror fortfarande att det är en pojke) höll på precis som på första ultraljudet. For runt, vinkade och sparkade, så det var inte jättelätt att se utan hon fick vänta ibland för att han skulle hålla sig stilla. Men när hon nästan var klar däremot så kröp han ihop till en liten boll och la fötterna över huvudet. Då hade han tröttnat på att bli undersökt. Men efter lite petande och buffande med kontrollen (eller vad det kallas som de använder) så rätade han ut sig. Mammas och pappas lilla buse ❤️ Vi blev framflyttade 3 dagar så nya bf-datumet är 29 juli. Och nu byter vi vecka på torsdagar (magbild kommer imorgon). 



Efter ultraljudet så åkte vi till Esplanaden och jag kunde inte hålla mig, jag var tvungen att köpa med något. Det fick bli två pyjamaser och två bodys. 



Riktiga sparkar

Jag är så lycklig nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Jag gick precis och la mig och skulle bara kolla lite saker på mobilen innan jag skulle släcka. Då kommer det tre tydliga sparkar lite nedanför naveln! Lyckan går inte ens att beskriva med ord ❤️

Buffar

Ikväll när vi satt och tittade på hockeyn så satt jag med händerna på magen (som vanligt nu för tiden, tänker knappt på att jag gör det utan det bara händer) och då tyckte jag att jag kände några buffar och rörelser. På insidan av magen alltså, inte utanpå. Och det är inte de där "bubblorna" som jag har känt innan. Ju mer jag satt och tänkte på det ju mer tyckte jag att det kändes som små buffar då och då. Jag tappade helt fokus på matchen. Jag hoppas att det var Grodan/Slash jag kände och att jag inte har blivit knäpp och inbillar mig. 

- Älskade du ❤️

Skillnad

Jag har varit noga med att ta kort på magen så att jag kan titta tillbaka sen. Jag kommer ihåg de första veckorna efter att vi hade fått vårat plus, att jag kände mig stor redan då. När jag tittar på bilder nu så tycker jag att jag är jätteliten. Nu har magen börjar runda till sig mer också, förut var den mer spetsig nertill. 

Den vänstra bilden är i vecka 6 och den högra är tagen idag, i vecka 18. 



Vecka 18

Snart halvvägs! Det är helt galet. Jag har blivit täppt i näsan igen och det står att det är vanligt att det kommer tillbaka nu. Får se hur länge det sitter i den här gången, sist varade det i tre veckor ungefär. Jag är fortfarande trött och det finns inget som hjälper mot det så det är bara att acceptera. Har jag tur så hjälper vårsolen lite, om den nu vill komma lite oftare. Jag har börjat känna av karpaltunnelsyndromet igen och det känns inte roligt. Men den här gången vet jag ialla fall att det kommer gå över efter graviditeten. Jag ska ringa till arbetsterapeuten och se vad hon säger, om hon tycker att jag ska börja med skenorna igen. 

Jag har märkt att magen är som minst på morgonen när jag går upp, men poff säger det så är den stor igen. Jag tycker att det är lite jobbigt att ligga på sidan när jag sover (och rygg har jag aldrig tyckt om att ligga på), så jag har börjat lägga en en kudde mellan magen och madrassen och då känns det bättre. Det känns lite obehagligt utan kudde, varför vet jag inte. Snor Robins ena kudde nu när han jobbar natt men ska ta fram en som jag kan ha bara till magen. Ska köpa, eller eventuellt sy en egen gravidkudde. Men känner jag min käre sambo rätt så kommer han sno den och jag får ta en vanlig ändå. Men bara det är något. 



Jag älskar min bebismage! 





Brara fyra dagar kvar till rutinultraljudet ❤️

Vårig söndag

I fredags fick vi besök av Robin och Evelina. Vi åt god mat, spelade spel och bara satt och pratade. Jag är glad att vi har dem. 

Igår var jag riktigt lat. Jag låg i soffan hela dagen, men det var riktigt skönt och jag behövde en sån dag. Jag skulle ha grejat här hemma men hade inte ork så det får bli idag istället. Jag kom nyss in efter att ha varit ute och krattat upp alla äpplen som vi inte hann ta hand om innan fåglarna åt på dem i början på vintern. Allt som var kvar ramlade ner men vi hann inte ta hand om allt innan snön kom. Och nu kom det fram igen när snön försvann. Jag har stört mig på det i några dagar nu, det är inte fint med ett brunt äpplelager under trädet. Men idag hade jag äntligen ork till att ta hand om det. Jag var kvar ute en extra stund och fixade med lite småsaker bara för att få njuta av det fina vårvädret. Nu längtar jag efter att få köpa fina blommor till alla stora krukor vi har. Evelina kom även på en fin sak som vi kan göra med all marksten som lämnades kvar i fredags. Det ska få bli mitt projekt i vår. Vad det blir får ni se sen. 

När jag gick runt och bara tittade på trädgården så hittade jag lite vårtecken vid ena husväggen. 



Jag har fortfarande lite svårt att förstå att det här är vårt alldeles egna hus och våran trädgård. 


Nu ska jag ta tag med lite småprojekt inne i huset. 


Lång dag

Idag har det varit en lång dag. Jobb 07:30-16:00 och sen APT 16:30-19:00. Men det har gått ganska bra, APT:t gick fort som tur var. Tröttheten är inte att leka med just nu. Jag skulle kunna somna nu men får hålla mig vaken ett litet tag till. 

Igår satt jag och tittade på möbler till bebisens rum, det finns så mycket fint! Nu längtar jag massor efter att få göra iordning. Blir det som jag har tänkt så kommer det nog bli väldigt. Jag skulle vilja ha vita väggar och vita möbler, och med mycket pastellfärger. Jag älskar pastellfärger! Det är lätt att göra iordning hyfsat mycket innan bebisen kommer också, även fast vi inte vet om det är en pojke eller flicka. Det är ganska neutralt men inte färglöst. 





Vecka 17

Igår kände jag de där små bubblorna igen ❤️ Vi längtar så mycket efter dig! 






Kalas

Igår var det kalas för Robin som fyllde 25 år. Vi hade beställt en smörgåstårta och så hade jag gjort två tårtor till fikat. Det var fullt upp hela dagen så när vi gick och la oss så somnade vi fort båda två. Men jag tror att han fick en bra födelsedag. 

Jag har inga mammaklänningar än men en vanlig trikåklänning från H&M som jag har haft i flera år fungerade alldeles utmärkt 




Jag älskar min Bola-boll! Bebisen hör den inte riktigt än men den är så fin så jag ville ha på mig halsbandet ändå. Jag har även en boll med fotavtryck på.


Idag har vi legat i sängen precis hela dagen, vi har t.o.m ätit i sängen. Vi fastnade framför Bron säsong två imorse och sen har vi blivit kvar här. Jag tror att vi blir kvar här tills Robin ska åka och jobba ikväll också.

Galna hormoner

Vad händer med mig?! Visst att jag brukar vara blödig men nu är det något extremt! Blir t.o.m tårögd när Brynäs gör mål. Vi tittade på återblickar från matchen när de vann SM-guld 2012 häromdagen och då började tårarna rinna när jag såg hur glada spelarna blev. Stackars Robin...

Första

Idag kände jag bebisen för första gången ❤️ Jag misstänker att jag gjorde det redan förra veckan men jag är inte hundra, men idag hände det äntligen. Det var inga riktiga sparkar såklart men som bubblor som gick sönder. Jag låg i soffan och kollade på tv (och halvsov) efter jobbet när jag kände det, så jag hoppas att det kommer igen nu när jag har gått och lagt mig. Men det är kanske att hoppas på för mycket? Det var så mysigt och en helt otrolig och obeskrivlig känsla! Nu längtar jag ännu mer efter de riktiga sparkarna. 

Mamma längtar efter dig ❤️


Städartagen

Igår efter jobbet så mötte jag upp Evelina på Hembageriet för en fika. En god fika och en massa prat blev en perfekt start på veckan. När jag och Robin skulle kolla på film så somnade jag i soffan, runt klockan 20:45. Robin väckte mig nästan två timmar senare och sa att vi skulle gå upp och lägga oss istället. Jag kände mig inte så jättesocial då. Idag har jag varit lite piggare, har både storstädat och tvättat några maskiner. Men nu ska jag göra mig redo för sängen, jobbar 06:30-13:30 imorgon så ska orka gå upp tidigt. När jag kommer hem imorgon så tänker jag bara ligga i soffan och vara lat, och fixa lite med Robins presenter. 

Vecka 16

Ny vecka igen! Jag mår väldigt bra förutom ryggont och lite foglossning. Jag hämtade ut ett foglossningsbälte i torsdags så får hoppas att det hjälper lite. Inga bristningar än men däremot har hormonranden börjat synas den senaste veckan. 






Grattis älskade mamma

Kom nyss hem från Norrköping. (Sandra, Jessica och Lina; det har varit fullt upp med firande av mamma och kalas, så därför har jag inte hört av mig om att ses. Jag har tyvärr inte haft tid. Men snart ska vi ses ❤️). 

Igår fyllde våran fina mamma 45 år och det skulle firas ordentligt. Jag, Marie, Tim och mormor tog med mamma till en salong. Hon skulle få klippa och slinga håret, och hon hade ingen aning om det. Vi lämnade henne på salongen och hämtade upp henne två timmar senare när hon var färdig. Och hon blev så fin! Efteråt bjöd vi henne på lunch. På kvällen blev det kalas med mammas underbara smörgåstårta (och pappas, han dekorerade den väldigt fint medans vi var iväg med mamma), goda tårtor och Melodifestivalen. 

Hoppas du hade en bra födelsedag mamma, du förtjänar det bästa ❤️ Jag älskar dig! 

Lat

Just nu ligger jag i sängen och kollar på Vänner. Men snart måste jag gå upp från sängen så jag inte somnar. Mina saker från H&M kom idag så ska prova allt och se om det passar. 




Jag vill inte töja ut alla tröjor jag har så nu har jag köpt på mig linnen, t-shirtar, långärmade tröjor och byxor så jag klarar mig ett tag. Vanliga baslinnen gör mig inget om jag töjer ut men tröjor med tryck vill jag inte töja ut. Tur att jag kan använda mina vanliga leggings trots magen, för det är så skönt att ha på sig nu! Jag har bara köpt två par mammaleggins men det räcker än sålänge eftersom jag som sagt kan använda mina vanliga om jag viker ner dem så resåren sitter under magen. Det är lite skönt att jag kommer vara som störst på våren och framförallt sommaren, jag kommer leva i klänningar. Jag beställde scarfesen som matchade bodyn och det jag köpte i helgen och de kom också idag så ska lägga det bland de andra kläderna. Det är galet att sitta och tänka att om några månader har vi en liten som får plats i det där. 

Jag slutade 17:15 idag så när Robin föreslog hämtmat så blev jag lite glad. Jag kände inte alls för att laga mat idag, och ibland får man vara lite onyttig och lat. 

Vecka 15

Jag hinner knappt vänja mig vid att det är en ny vecka innan jag är inne i nästa! Men det är roligt att det går fort. 




Dags att börja säga hej då till fötterna? 






RSS 2.0